Wednesday, May 5, 2010

Cinta Monyet..Nyet..Nyet..Nyet...

Korang ada pengalaman cinta monyet tak? mesti ada kan?jgn tipu...

Lisa nyer cinta monyet zaman sekolah dulu kelakar habis...ada sorang mamat nih dia mmg hensem..putih..macho..so ramai la ppuan2 gedik terminat atau teradmire dia nih dalam diam..masa tu kalau x salah Lisa ..Lisa tingkatan 3 dan mamat nih tingkatan 4..dia nih atlit sekolah dalam Bola sepak dan acara padang...Lisa xde la minat dia ni sebenarnya tapi kisah percintaan monyet nih berlaku bila satu petang tu Lisa dalam perjalanan nak ke Library..tiba2 ada junior tahan Lisa and bagi satu kertas..kat kertas tu tulis..cikgu disiplin nak jumpa kat tepi surau...Lisa pun pergi la and bodohnya x fikir apa pun...sampai kat surau...tgok2 mamat nih ada kat situ..pusing2 tinjau ada ke x cikgu disiplin...dia tanya..adik cari sapa...(cheh..adik kunun).." takde..ada junior bagi tau cikgu disiplin nak jumpa saya kat sini..abang la cikgu disiplin tu...rasa tertipu Lisa pusing and blah..dalam hati macam ada satu perasaan lain la..bila dia tenung Lisa kan...dub dab dub dab..Lisa teruskan langkah nak ke library semula..eh..jap jap..dia panggil dari belakang...nama adik Malissa Mohd Zain kan? Lisa pandang pelik kat dia.."kenapa?" "hi..nama abang azriel akbar.." Lisa pandang dia lagi.."sapa x kenal dengan nama tu". dia tersipu2 plak dah..aduhai..hensemnya mamat ni..Lisa perasan dua tiga student lain duk perati mcm x puas hati...segan jugak Lisa masa tu..Lisa beranikan diri tanya dia..dia nak apa.."abang nak ambik Lisa jadik adik angkat boleh?" uish...biar betul dia nih...Lisa x jawab apa terus blah jual mahal la konon....

Sejak dari tu dia asyik la htr surat, bagi hadiah la..apa la...hari guru biasanya kita anak murid bagi hadiah ke bunga ke pada cikgu2..tapi Lisa dapat banyak hadiah dari mamat azriel tuh...sampai la satu ketika Lisa x tau cane leh bercinta ngan dia..asyik masyuk weh bercinta monyet2 nih..diri ni kena jaga oleh kengkawan dia...
tapi x kemana la hubungan Lisa ngan dia sebab ada jer junior baru masuk..sure dia yang test dulu..ada jer atlit cantik sikit..dia yang test dulu...frust???entah la..x tau lak perasaaan frust tu cane sebab x sepenuh hati Lisa bercinta ngan dia kan..tempat dating kitorang kalau x kat library sure kat tepi padang...

zaman sekarang...wujud lagi ker cinta monyet ni?ada lagi ke?kalau ada mesti cara dah berubah...skrg semua budak ada hp ada laptop...leh sms leh email..leh facebook la..apa la....macam2 kan?tapi percaya x wujudnya dunia sahabat siber ni..menggalakkan lagi perceraian suami isteri,putus tunang, saman menyaman...entah la..susah nak huraikan...so..kepada yang ada pengalaman cinta monyet dolu2..jom kongsi....

5 comments:

  1. tapi dapat surat cinta best hahahaha ingat dulu2 main tinggal2 bawah laci sebab dia sekolah pagi, sy sekolah petang. nama dia fairuz hahahah boleh tak ingat lagi?? kekkekeke

    ReplyDelete
  2. huhu zaman dulu mmg syiok sebab siap dapat surat cinta... nak bercinta pun sorok2 sbb takut kantoi ngan mak.. orang jantan takleh call umah, nanti kena marah...

    tp skang ni, kalau jantan call sapa nak marah, masing2 dah ada hp sendiri.. sms hapa pun, mana ada orang nak tau...

    eceh, bestnya zaman bercinta kat sekolaaaaaaah

    ReplyDelete
  3. Wanie
    - Lisa pun selalu dapat surat2 secret admire ni...mmg seronok..rasa mcm diva la jugak...

    Sweetdarling
    - pernah terkantoii ngan abah Lisa..apa lagi berbirat ler kaki tangan kena libas ngan tali pinggang, bila ngadu ngan bf..memang syok giler sbb leh manja2 gitu..

    ReplyDelete
  4. jap..jap..cinta monyet tuh kira cinta yg no 1 ke 2 ke 3 ke 4 ke, lisa??

    ReplyDelete
  5. yang hot hot masa sekolah ni aje yang cinta monyet.. muka yang pecah kedai ni cukup sekadar despatch hantar surat cinta.. hehehehe

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah