Thursday, May 20, 2010

Janji punya pasal.....kan dah mengamuk...Lu pikir la sendirik!!!!

Insiden ni berlaku Isnin malam hari tu lepas ambik kak lonng balik kerja kat Terminal One Seremban,Sampai jer kat umah Dania dah tunggu depan pintu dengan kertas2 exam dia..7 matapelajaran denga 7A, bangga nak tunjuk kat mama dia , kita ikuti perbualan Dania dan Mama dia...

Dania > hi mama...dania ada good news
Mama > ada apa sayang, apa yang suka sangat ni sampai x leh tunggu kat dalam.
Dania > dania nak tunjuk kertas periksa dania la mama..mama tengok la...
Mama > Wah...7A..mcm ni la anak mama..rajin..pandai..ini buat mama sayang kat dania ni...
Dania > mestila tapi kan..hari tu mama janjikan?
Kak Long dah cuak
Mama > mama janji apa? mama lupa la...
Dania > kan mama janji nak belikan dania computer satu set..
Mama > yer ker...mama ada janji ke ? bila?
Dania > tengok mama ni semua lupa..mama tak sayang dania la tu kan?:
Mama > mama sayang...ok mcm ni..kita beli komputer baru masa dah pindah rumah baru nanti
mama promise mama dapat gaji belikan teddy bear besar utk dania...
Dania > I DONT WANT!!!!!!!Dania nak komputer jugak !!!!!!(sambil lari menangis masuk bilik)

Ayork...ha ha..lantak itu budak sudah sentap dan merajuk....ha tu la ko long...yang pi janji mcm tu kenapa? nak naikkan semangat dia belajar kunun,bila x dapat beli..kan dah merajuk..x pasal2 x bercakap ngan mama dia sampai sekarang ..kesian lak tengok mama dia hari2 duk tipon nak cakap ngan dia...ada lak janji komputer nak ganti ngan teddy bear..kalau akak pun jadi dania sentap..baper banyak teddy bear dia dah ada...layankan ajer la...lu pikir la sendiri...

8 comments:

  1. ha kan dah...ni camne ni??nak beli ke xnak??

    ReplyDelete
  2. jgn janji ngan dak2 kuat menuntut...
    bahaya wooo...
    =)

    ReplyDelete
  3. Budak-budak sekarang ni dah advance..mana ada mian lagi tedy bear...zaman IT dah :D

    ReplyDelete
  4. hmmmm.. x leh mcm tu k.long..nnti anak dh down..janji lah camanapun dia dh tk caya..nampaknyer k.long kene jugakla usahakan yer...bebudak pantang berjanji..

    ReplyDelete
  5. ingatan budak2 nie lagi kuat taw..diorang akan ingat apasaja yang kita cakap...sebelum berjanji kena la beringat dulu.xpa la soh la k.long slow talk ngan dania elok2...insya-allah klu gud xplenation nya pasti dania paham.. :)

    ReplyDelete
  6. ha..tu dia..sekali dia mengamuk..ala.. budak2 kejap jer tu... pujuk tu mau pandai...lisa pujukkan la o/behalf kak long...

    ReplyDelete
  7. tokono la kak long..
    mano nak cokuih poik..

    ReplyDelete
  8. hati mak bapak.. lambat laun SA beli jugak.. kadangkala macam ralat nak hampakan permintaan anak.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah