Monday, May 17, 2010

Set Bilik Tidur..apa pendapat korang semua..........

gambar dari en google..
Sebenarnya mak Lisa dah beli dah set bilik tidur pengantin utk Lisa, masalah sekarang lepas kahwin nanti Lisa akan tinggal duk umah mertua dalam 1 bulan sebelum pindah rumah sewa dan hidup berdikari suami isteri..masalahnya bakal mak mertua nak Lisa pindahkan set katil tu semua sebab dia nak guna!!!boleh ker?sepatutnya ker? itu hak milik Lisa kan?kenapa nak kena pindahkan ke rumah pengantin lelaki and apa hak dia nak guna lak?bukan ke memang set bilik tidur milik pengantin?semak la otak Lisa..Lisa x cerita lagi ngan family Lisa..x nak bergaduh tapi Lisa citer kat sini sebab Lisa nak kan pendapat kakak2 dan kawan2 semua....tolong yer...

12 comments:

  1. Lisa,
    Pada pendapat akak..mertua lisa x boleh guna barangan milik lisa tanpa kebenaran lisa. Katil tu kan mak lisa yg beli? naper dia plak yg nak guna?

    Sepatutnya hak mutlak lisa la..akak paling tak suka bila orang sesuka hati nak ambil barang milik kita tanpa kerelaan kita...tambah2 kalau pemberian dari orang lain

    So katil tu lisa cuma pindahkan bila lisa dah masuk rumah sewa lisa..kalau dok rumah mertua..guna ajer apa yg ada..once dah pindah masuk rumah mertua..takut susah nak bawa keluar plak barangan tu ke rumah sewa..just pendapat akak la

    ReplyDelete
  2. kadang2 mende cam nie lah boleh buatkan kita jadi stress kan...sabar k..hadapi dengan tenang..insya-allah..bincang dulu bebaik dengan tunang lisa..xsepatutnya nak pindahkan ke umah mak mentua lisa tue...klu mama akak tue..dah lama sentap..huhuhuhuh pandai2 la nyek..bak kata pepatah di luah mati mak..di telan mati bapak..

    ReplyDelete
  3. uikss..susah makmertua gitew, kena bincang elok2..

    ReplyDelete
  4. wani suggest, apa kata suria beli yg lain utk letak kat rumah mak mertua

    ReplyDelete
  5. tah la...
    xder pengalaman...
    just try bincang lok2 ngan bakal hubby...
    =.=

    ReplyDelete
  6. oho...dugaan pertama sudah datang..
    pada akaklah..the bed is yours.biar jer kt rumah mak lisa.dah ada rumah sendiri nanti angkut terus g rumah sendiri.takyah transit rumah mertua.
    apapun just let your future hbby knows about it.
    good luck.

    ReplyDelete
  7. alamak.. xde pengalaman la lisa... yg penting bincang bebaik yer...hehehe...

    ReplyDelete
  8. hohoho... isu sentap nie!

    errmmm... rasanyer soal katil nie quite personal lah! mana ade org share2 katil! nak2 katil pengantin baru... huhuhu... harus lah milik pengantin kann...

    btw.. the best thing is.. better you bincang ngan your future hubby elok2.. kalau perlu bincang ngan keluarga mertua.. bincang jugak secara baik... insyallah everything is gonna be fine for you! :D

    ReplyDelete
  9. salam lisa..pendapat akak bagi meredakan keadaan dan menjaga hati MIL cuba discuss ngan tunang..kalo ada bajet beli set yg murah jer kahs tuk bilik pengantin nanti..kan ada set yg harga rm500 jer..or kalo mmg dh sedia ada..guna jer... xyah lah mengangkut pulak dari umh lisa ke rumah MIL..sungguh x berapa cantik perlakuan itu, melainkan mmg dh plan macam tu nn dipersetujui oleh kedua belah pihak...bila dh ada rumah sewa nnti baru lah angkut...ok tak idea akak ni....

    ReplyDelete
  10. Kawan2 semua..masalah masih belum menemui jalan penyelesaian..apa yang mampu Lisa dan tunang buat memandangkan MIL masih berkeras x mahu Lisa dan bakal suami menggunakan master bedroom, kami mengalah ..gunakan aje bilik yang lain..x apa la..dah nasib kami begini..tapi bakal suami kan beli set bilik tidur baru utk kami dalam masa terdekat ni walau terpaksa berhutang...Lisa terharu pengorbanan dia..Lisa tau dia nak buat yang terbaik..memandangkan dia anak bongsu maybe MIL sengaja mencipta masalah..maklumlah..orang dah berumur dan sensitif..sebelum ni hantaran utk Lisa mmg dipersetujui utk membeli kelengkapan bilik tidur dan selebihnya utk kegunaan kenduri..nasib baik hanya kak long yang tau masalah Lisa..atas nasihat dia, maybe Lisa kena berbincang sekali lagi utk cepat dapatkan rumah sewa sbb MIL Lisa tu mcm x nak bagi kami kahwin takut Lisa akan menguasai bakal suami Lisa..ya allah..ampunkan aku..andai semua ini tohmahan...

    ReplyDelete
  11. saya doakan yg terbaik utk awk...
    mmg camtu, nk kawen ni byk sket dugaannya...
    insya, semua tu bersifat sementara jer...
    sabar k... :)

    ReplyDelete
  12. hurmmm... pengalaman saya sendiri masa kahwin.. mak mertua nak set bilik tidur.. belikan aje.. cari yang murah-murah.. hutang bayar sikit-sikit.. rumah saya, saya yang beli.. rumah tunang saya jugak yang beli.. biar kita nampak mengalah sekurang-kurangnya kita berjaya membeli hatinya.. saya pindah duk rumah sendiri bawak selimut, tikar dan bantal aje.. set bilik tidur kat rumah mak saya, saya tak ambik.. rumah mertua pun saya tak ambik.. pengorbanan demi sebuah perhubungan.. huhuhuhu.. tapi apa yang baik untuk saya tak semestinya baik untuk orang lain.. sekadar berkongsi pengalaman.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah