Tuesday, May 18, 2010

Akhirnya..Setelah tiada jalan penyelesaian...Ini Keputusan kami..

Salam semua...
Terlanjur dah menceritakan dan dah meminta pendapat kawan2 semua..setelah Lisa berbincang dengan bakal suami...mmg betul set bilik tidur tu x boleh dipindahkan dan dibiarkan orang lain menggunakan waima orang itu MIL Lisa sendiri...Lisa dah berbincang dengan Bakal suami dan dia bersetuju untuk mengeluarkan belanja lain walaupun terpaksa berhutang..Lisa terharu sangat2 atas keluhuran hati dia...sebak hati Lisa..bukan Lisa pentingkan diri sendiri...cuma kenduri habis sebelah Lisa sahaja..sebelah dia x buat kenduri pun dan apa pulak kata family Lisa andai diorang bertandang rumah MIL, tengok2 Lisa duduk bilik belakang?Lisa x kisah tapi Lisa x faham kenapa MIL mcm tu..kenapa? kenapa sekarang dia nak buat perangai? kenapa tidak diawal pertunangan dulu?Sedih Lisa...sedang Kak Long boleh mengalah berikan master bedroom pada Lisa..Lisa tak tahu la lepas ni apa nasib Lisa kalau duduk ngan MIL, bukan nak mengumpat cuma Lisa dah sentap sangat2..betul kata kak ieda dugaan dah datang..Lisa dah ckp pada bakal suami..suruh dia carikan rumah sewa untuk kami nanti secepat mungkin..Lisa x sanggup menghadapi semua ni...Sedih...

11 comments:

  1. lisa seelok-eloknya carila rumah sewa dari sekarang..nnti susah..nabi pun tk galakkan duduk sekali..sabar ye dik..dugaan..

    ReplyDelete
  2. sabar k...insya-allah hadapi dengan tenang dan waras setiap masalah..pasti akan selesai walaupun mengambil masa yang lama...sebelum kawen pun lisa dah nampak masalah2 yang bakal wujud..so seharusnya..carilah umah sewa..biar kecik..janji lisa nan bakal suami jerk...take care k...

    ReplyDelete
  3. lisa..jgn sedih2.nak masuk family baru mmg mcm nilah..ingat satu jer..jgn berkata tidak baik ttg mertua sb nanti hbby sikit sebanyak akan terasa hati.nak senang terus jer duduk asing lepas kawen.akak dulu siang akad nikah malam pindah rumah...kenduri pun belum lg masa tu..haha..lantakla jiran nak kata apa pun.

    ReplyDelete
  4. SIAN LISA... TU BELOM KAWIN LAGI DAH KENA DUGAAN.. SABAR YER..ADE HIKMAH SEMUA TU... MUNGKIN MIL LISA SAJE NAK TEST KOT.. SEBELOM JADI MENANTU....HEHEHE...

    ReplyDelete
  5. itu semua dugaan sayang..
    bertabah k..

    ReplyDelete
  6. dlm melayari alam rumah tangga nie memang macam2 dugaan yg bakal ditempuh.. so harap lisa bersabar.. dah dpt sesuaikan diri with MIL keh! insyallah... pasti ade jalan penyelesaian dlm sesuatu permasalahan tu...

    memang seelok eloknyer duduk berasingan itu adelah yg terbaik.. sbb org kata.. "Biler jauh bau bunga (wangi).. biler dekat bau taik (busuk)"

    ReplyDelete
  7. Lisa carilah rumah sekarang. rumah apa pun tak kisah janji selesa untuk tinggal berdua. Jangan sesekali tinggal bersama mertua..nanti banyak hati yg terluka.

    Saya dulu...6 bulan sebelum kawin dah siap2 sewa rumah..beli barang sikit2...lepas ajer balik honeymoon...terus masuk rumah sendiri..senang...

    ReplyDelete
  8. salam lisa..... byk2 bersabar ye lisa.

    dugaan duduk dengan MIL mmg byk. seeloknyer before kawin sewa rumah. tetapkan pendirian takmahu duduk dgn MIL dan terangkan pada bakal tunang. susah kalau duduk bersama ni.... byk dugaan.

    ReplyDelete
  9. Thanks u olls semua..Lisa faham dan cuba berbincang lagi dengan bakal suami...harap2 nasib baik menyebelahi Lisa

    ReplyDelete
  10. itulah sebaiknya.. cik abang memang kena ambik peranan..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah