Tuesday, November 23, 2010

Jiran oh jiran

Ni nak citer pasal jiran la..terbaca kisah jiran kak ina mail, terus terpanggil nak kongsi citer pasal jiran kat rumah baru mak Lisa...(gambar diharamkan utk tepek atas tujuan keselamatan)..Sabtu 2 minggu lepas sehari sebelum pindah ke rumah baru kami dah ternampak khemah menghalang jalan dah..ok la..kira x kenal sgt lagi kan..so ikut lorong lain..sebab jiran tu buat kenduri rumah baru konon..pas tu abah ckp baik2 bagitahu Ahad kami nak pindah dan harap khemah dapat bukak cepat sebab loei nak hantar barang..jiran tu kata ok..
Esoknya Ahad kami pindah..tup2 lori dah sampai khemah tak bukak pun..kami pun suruh la pemandu lori ikut jalan belakang..jiran ni x keluar2 rumah tolong ke..cakpa baik2 ke org khemah tu x datang lagi..sampai sudah xde jugak...sampai la Sabtu lepas 20hb..khemah tak bukak dan siap hadang jalan dgn parking kereta 2 bijik..alahai..bukan la keta beso pun bang....laman garaj ko pemaju dah buat siap leh parking 2 biji keta ko yang tak besar tu..pesal ko parking bawah khemah lak..seminggu ok...abah Lisa dah hangin pi la report kat Management..dah sah2 ko halang jalan orang dan orang terpaksa lak ikut jalan lain..x ke aniaya orang ..last2 tgh2 mlm tu jugak dia bukak..pagi ahad tengok dah xde khemah tapi still parking keta kat bekas tapak khemah tu dan still menghalang jalan..x ke kurang ajaran u olls rasa?
x reti hormat jiran langsung...bengang je....camner la kami adik beradik nak balik berkumpul ramai2 hujung minggu?

11 comments:

  1. aloooo
    apa punya orang ler mcm tu..
    dah info pun tak faham2 lagi...
    haish...tak faham sungguh ler dgn jenis org mcm tu...

    ReplyDelete
  2. duduk kat taman macam tu lah lisa...macam2 ragam.sabar jelah.

    ReplyDelete
  3. senang jer..apa kata ari minggu ko pakat ramai ramai parking depan umah dia pulak..pastu ko buat khemah kat dpn umah ko pulak..ok tak ?

    ReplyDelete
  4. Zana
    - susah nak ckp la zana..until today mak ckp diorang x tegur sapa pun..mak mcm biasa jer senyum..bila nampak mak senyum dia berambus masuk rumah

    ReplyDelete
  5. Ieda
    -ye la kan kak..ingat duk rumah baru dapat jiran baru yang ok..tapi harammmm..

    ReplyDelete
  6. CikPah
    - Dah ckp kat Abah dah ari tu..tapi abh malas nak cari gaduh..kalau Lisa..lisa park jer keta belakang keta dia..kalau dia nak kuar pandai2 la kan..panggil kitorang..

    ReplyDelete
  7. oi orang sebelah !!!

    muahaha

    tetibe gado

    ReplyDelete
  8. Apa la tak ada sivik betul... Tapi idea CIk Pah tu, best jugak..:P.. tak kuar duit...

    ReplyDelete
  9. tu la nk marah lebih kang tkt dorang berdendam ke apa.ye la kalau boleh taknakla masam2 muka ngan jiran kan.tp masalah dorang ni tak geti nk hormat kite lak tu yg susah...

    psstt lisa stakat smalam ratu takde receive pape lg.tong surat pun kosong...tgk arini n lusa k...kalau takde gak mmg takde rezki ratula...takpe...lisa takyah susah2 k...cian lisa nk kena pos smpai 2,3 kali...

    ReplyDelete
  10. jiran ni boleh duduk berjiran ngan jiran akak, yang akak cerita dalam blog .Muka dia cam muka nak minta penampar.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah