Monday, November 29, 2010

Siput Mentarang..Pelik tapi Sodappp..

Salam isnin u olls...kembali bersiaran lepas 2 hari takde kan...

mcamana weekend u olls?Lisa weekend yang memenatkan sebab dok melayan muntah2 sampai hilang berat badan 2 kg..dari 69kg turun ke 67 kg..makan apa jer muntah..minum air pun muntah..nasib baik tak kena tahan wad..pergi klinik Ateh scan..baby ok..xde masalah..ibu dia ajer yang tak kuat..asyik la duk alahan..harap2 sekejap ajer la.. baby kecik lagi dan gerakan jantung ok sihat...comel jer dalam tu..cuma x tahu la jantina kan...kecik bonar pun...

ok citer sikit pasal Siput Mentarang ni..Lisa x pernah makan dan rasa geli nak makan..Lisa belek2 siput ni pun nampak macam pelik..Lisa x usik pun..mana dapat siput ni? oh..Sabtu lepas abang sepupu Lisa bertunang tapi Lisa x pergi sebab mabuk kan? menyusahkan je kalau jalan jauh2...Dikno ckp..sepanjang jalan ke Sungai Besar dari Sekinchan..ada banyak gerai2 kecil yang jual siput ni..so along request masa balik nanti nak beli..Minah tu mmg hantu seafood..pelik2 pun dia makan jugak...

ni la rupa siput mentarang tu...


adik beradik lala kot..sama jer rupanya...

gambaran dekat..

ha..ni masa tgh masak..goreng bercili jer...
Lisa tak tahu apa rasanya..menurut abah..manisss sgt..lagi sedap dari kupang...Lisa x makan sebab pelik..suka hati korang la nak makan apa pun...Lisa sekarang ke dapur pun tak boleh..bau jer org menumis ...bluekkkkkk...muntah...ke dapur pun tak boleh..entah apa la nasib alahan teruk pulak mcm ni....bila la nak ok..jangan sampai habih mengandung dah la...x larat dah..makn jer muntah minum jer muntah....
jumpa next entry..
kisah bertunang si abang sepupu..
dia hensem tau...

16 comments:

  1. biasa lah alahan mcm tuh.. harap2 jgn sampai 9 bulan pengsan nak nggunyer... hehehe

    ReplyDelete
  2. AKAK TAK penah mkn lisa...tapi penah tgk dlm tv laaa heheheeh...

    alah cian ko mabuk2..harap2 tak lame ...

    ReplyDelete
  3. Marinarizuan
    -Harap2 sekejap ajer la...

    ReplyDelete
  4. lisa, ieda tringin betoi nak mkn segala seafood tapi takleh, alergic, hati ni teringin betoiii... :)

    ReplyDelete
  5. lieya latiff
    - Lisa benda pelik2 ni takde la nak mkn..ye la..nak buat mcm mana..

    ReplyDelete
  6. AiTotYati
    - Lisa orang NS la kak..

    ReplyDelete
  7. teruk jugak alahan lisa nie sampai turun berat badan.. harap2 utk 3 bulan pertama ni je lah.. hope back to normal soon yer...

    apapun mummy kena kuat tau.. so that baby dalam perut tu pun kuat jugak kelak.. insyaAllah...

    p/s: saya pun tak berani nak pakai siput tu kot.. kalau takat lala tu boleh lagi lah.. hehe

    ReplyDelete
  8. biasalah tu awal2 bulan mengandung ni...sebulan 2 lagi okay lah tuh, harap2 yerrrr

    ReplyDelete
  9. akak suka, sedap.goreng kering ngan cili sedap.eh eh lisa tak boleh makan.mabuk.sabar ye.

    ReplyDelete
  10. Deqna
    - dah bahagian lisa deqna..kena la tahan..

    ReplyDelete
  11. kak ina mail
    - tak lalu nak rasa la kak...nak buat camno..kena la tahan..

    ReplyDelete
  12. tak pernah makan siput mentarang ni.Teringin pulak.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah