Wednesday, May 9, 2012

Jimat...Save Money..


Bawak bekal pi opis...

Aku rasa satu pemandangan yang biasa kat mana2 sekarang ni..nak pulak zaman sekarang makanan

mahal nak mati..lagi mahal dari cost beli bahan makanan tu sendiri..aku mengaku dan aku memang x pernah

ada rasa malu untuk bawak bekal..selagi aku boleh jimat...aku jimat...bukan susah mana pun nak masak...

dari ko membazir duit..nasi + dua jenis lauk = RM7.50...x ker giler..kalau amount mcm tu hari2 ko masuk

tabung..confirm hujung bulan at least ko bleh beli kasut Charles & Keith sepasang kan?Tak pun simpan masuk

ASB...mcm aku la ni...tgh menyimpan utk holiday ke China bulan 9 nanti..dgn masa tu lepas raya plak tu

haaaa....so...dari sekarang menyimpan...pergi sana bukan nak shopping sangat pun (ye ker?) lebih kepada

Nak tgok tempat orang dan budaya orang....

Pasal berjimat cermat ni...bukan la aku nak mengata sesapa yang x bwk bekal ke..atau yang xde inisiatif ke..

ini semua pendapat aku jer..bukan apa..ada yang ckp..aku ni kerja bagus..semua bagus..tp bawak bekal

dah macam zaman sekolah plak...eh...sukati aku la kan...itu cara aku..dorang ingat makan makanan yang

dorang beli tu sihat sangat ke?bersih?sedap?kerat jari aku ni ha kalau 100% sedap or bersih..

lantak ko la disitu kan..aku dengan cara aku..ko ngan cara ko...janji aku happy..ye tak????



8 comments:

  1. yup xsalah bwk bekal gi opis
    tp aku ni pemalasnye la haiii
    nk kena start balik ni

    *psst nak ke magic pan tu??
    nnt email aku kalo nk
    syanasaid@gmail.com

    ReplyDelete
  2. dulu dee keje sorang rajin bwk bekal..skrg malas..sbb geng makan ramai..hehehe..

    ReplyDelete
  3. Syana
    - nok..aku confirm aku email ko eh..aku tanya omak aku dulu...

    ReplyDelete
  4. Dee
    - dulu along pun sama...tp memandangkan keadaan ekonomi skrg..makan pun mahal..elok bawak sendiri..

    ReplyDelete
  5. Lyn skrg rajin bawak bekal..
    sbb masing2 malas nak kuar..

    ReplyDelete
  6. hi u..betul..betul..bawak bekal lagi best..dulu kat Malaysia takdenya pun bawak bekal..bila kat sini terpaksa..tapi memang dapat save banyak..so, bila balik Malaysia nanti nak amalkan bawak bekal ke office juga..insyaAllah

    ReplyDelete
  7. tak malu la bawa bekal..best pa..jimat giler..ni sejak ada Fayel tak sempat la den...beli je la mampu..

    ReplyDelete
  8. Memang jimat bila bawak bekal.. takde nak malunya.. janji perut kenyang.. ;)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah