Friday, December 7, 2018

Farewell Mak Rofi Tea Lady Malakoff

Hi korang...

Lepas sorang- sorang orang lama atau staff pioneer Malakoff  meninggalkan kami semua...semalam merupakan sambutan majlis perpisahan atau farewell Mak Tea Lady kesayangan kami iaitu Mak Rofi..16 tahun Mak Rofi berkhidmat di Malakoff dan 9hb nanti dia dah bersara pada umur 60 tahun dah...rasa macam sekejap jer...SA sendiri baru nak masuk 10 tahun kerja kat sini tahun depan..sekejap jer masa...makin lama dah makin tua dah..hahaha..mana la tau nanti tiba masa SA plak kan...eh...SA nak habiskan pencen kat sini ke? Mana la tau rezeki SA pencen umur 55 kat sini..ye tak?SA tak tau la sempat ke tak pencen umur 60 tahun...hehehe.....

Jom tengok gambar...sorry kualiti gambar kurang memuaskan memandangkan banyak spotlight...cahaya tak bagus...












Paling best part bukak hadiah la...bestnya Mak Rofi dapat gelang emas...wow sangat....ada jam tangan dan jugak wrislet..tak nampak plak jenama apa...apapun something yang bagus reward pada Mak Rofi kan...murah rezeki dia...SA sempat selfie ngan Mak Rofi masa dia datang kat level SA...memang SA panggil dia bergambar sebab masa majlis tu memang tak dapat la nak tangkap dia sebab dah ramai kan...macam- macam agenda plak masa tu...dengan ramai orang lagi...apapun kami semua akan merindui Mak Rofi especially rindu pada makanan- makanan yang dia jual...Mak Rofi punya nasi goreng, sambal minang dan popia basah memang menjadi kegemaran kami semua..harap lepas ni Mak Rofi boleh supply makanan pada kami. Nak- nak masa bulan puasa nanti...Buat Mak Rofi...selamat bersara...selamat berehat...dah boleh pergi melancong dah.....

9 comments:

  1. meriahnya sambutan tu kak... mcm2 menu ada.. wahhhh best betul hadiah yg mak rofi dpt...
    masih lagi sihat n manis nampaknya mak rofi tuh

    ReplyDelete
  2. Lamanya Mak Rofi keje ya SA.. mesti terasa bila tak ada nanti..

    ReplyDelete
  3. lama mak rofi berkhidmat mesti jdi kesayangan semua. after retire bolh la berehat & bnyak masa untuk beribadah kan.. hhehehe

    ReplyDelete
  4. Selalu kalau tgk staff2 lama yg nk pencen, saya ckp 'sonoknya'..haha..tpi mmg sonok la dorang, x yah nk ngadap stress keja.. Duk umah layan keluarga je.. Boleh pi bercuti sesuka hati n bebila masa..

    ReplyDelete
  5. Tahniah Mak Rofi dapat berkhidmat sehingga ke penghujung.

    ReplyDelete
  6. Meriah sambutannya.. Penghargaan buat Mak rofi yang dah lama berkhidmat..

    ReplyDelete
  7. seronok kalau tempat kerja best dari semua segi, tak payah fikir nak cr kerja lain..mula keje dan pencen tempat yang sama..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah