Wednesday, December 19, 2018

Hilang 5kg Sejak Kurang Sihat..

Hi korang....

Hari ni SA tak keja..ada follow up dengan Dr Marina dn jugak Physio...saat SA draft entry ni SA baru habis Physio dan tunggu turn untuk jumpa Dr Marina plak...so apa perkembangan Physio hari ni...alhamdulillah SA dah takde rasa sakit kat saraf SA dan rasanya dh boleh mintak stop Physio dah memandangkan cuti SA dah habis betul dah..sampai plan bercuti berdua dengan Dania pun SA terpaksa lupakan tahun ni...kesian Dania cuti sekolah tak kemana pun tahun ni...SA kena la plan untuk cuti akan datang walau tahu next year dia akan hadapi PT3...perlu jugak bawa dia bercuti..dan SA plan kami bercuti berdua...

So sepanjang SA sakit 2 bulan lebih ni...macam-macam dugaan, SA hilang selera makan, SA diserang gastrik teruk, pedih hulu hati, batuk selsema dan demam on and off. Dan hasil hari semua dugaan diatas SA hilang 5kg...






Hilang berat badan tak bermakna SA hilang double chin....inch tu loss banyak jugak bila mana seluar dah mula longgar, baju yang x boleh pakai dah boleh pakai semula macam blouse kaler mustard ni...sebelum ni agak sendat..Isnin ari tu SA pakai terus rasa ok...ramai cakap SA kurus tapi SA tak rasa SA kurus...rambut SA yang panjang SA dh trim dan buat relaxing skit..dah 2 jengkal rambut baru tumbuh..ikutkan rambut asal SA dari kecik memang curly...jenis curl yang kasar tu ..tapi kecik2 dulu abah asyik potong rambut yang curl tu terus jadi lurus...nak sekarang ada teknik rebonding kan..SA duk rebonding je la all this while..pernah gak buat digital perm tapi SA x pandai jaga dan lebih pada malas nak jaga...sekarang rasa nak berambut pendek plak...korang rasa ok tak?

21 comments:

  1. moga cepat sihat speri biasa yer kak..:)

    ReplyDelete
  2. cantiinya SA!!!! semoga SA sihat sepenuhnya!

    ReplyDelete
  3. mmm... Macam tak OK je kalau SA berambut pendek...
    anyway, kekalkan positive untuk sembuh... Insya Allah segala urusan akan di permudahkan...

    ReplyDelete
  4. semoga cpt sembuh yer sis... sama la kita..keluar wad baru2 ni kurang 3kg..

    rambut pendek senang nak jaga..pakai syampu pun sikit, nak keringkan pun kejap jer... heheh

    ReplyDelete
  5. Memang nampak kurus dah akak.. Tapi still cantik lagi.. Hee.. Semoga cepat sihat ye kak. Rindu nak jumpa akk lagi..

    Jom rambut pendek.. Boleh geng LeYa nanti.. Haha..

    ReplyDelete
  6. MOga cpt sihat dan berterusan sihatnya. Nxt yr baru bercuti kak, recover dulu this yr ye. Bab rambut tu, saya dah potong pendek dah hehehe.

    Btw, Jemput join http://www.azlindaalin.com/2018/12/2019-segmen-blog-azlinda-alin.html

    ReplyDelete
  7. mmg nampak cengkung skit la SA, bila kita sakit tak pyh diet ke apa otomatik bdn susut bila nk mkn pun tak selera

    ReplyDelete
  8. Sakit tu penat. Tapi kalau sabar Allah bagi banyak pahala.

    Oklah tu dah boleh sarung baju lama..kita jugak yang gemuk tak turun2 sejak beranak 2 ahahaha..

    ReplyDelete
  9. 5 kilo banyak tu kak. semoga dgn penurunan berat ni buat akak lagi fit dan lagi sihat ye

    ReplyDelete
  10. Sykur Alhamdulillah....
    wah!5kg byk tu kak...
    nieyl ni ntah ler bila nak turun lagi pun x tau laa

    ReplyDelete
  11. Harapnya kesihatan akak makin baiklah hendaknya.. Aamiin..

    ReplyDelete
  12. Moga SA terus diberikan kesihatan yang baik..Bila usia kita semakin meningkat,banyak nak kena jaga dan beringat..kita pun sekarang ni banyak dah sakit itu ini..nampaknya kena jaga pemakanan..

    ReplyDelete
  13. Moga rutin harian SA dipermudahkanNYA.. ai sendiri pun kelam-kabut dengan rutin ai. Nak biasakan dengan rutin terbaru ni betul-betul mengambil masa.. huhuhu..

    ReplyDelete
  14. Semoga akak sembuh seperti sedia kala. Jaga pemakanan yg paling penting ye.

    ReplyDelete
  15. semoga terus sihat ye...diberikan kesembuhan segera

    ReplyDelete
  16. bila tk sihat..berat akan turun kan...moga cpt baik ye SA

    ReplyDelete
  17. lama kak sa sakit kan.. hurmm. sabr la.. dpt pakej kuruskan bdan lagi.. hihihi

    ReplyDelete
  18. Siqah baru tahu akak sakit ni. Huhu. Semoga kembali sihat dan sembuh seperti sediakala kak. Take care kak.

    ReplyDelete
  19. Speedy recovery kak. Moga ALLAH kurniakan kesihatan berpanjangan pada Kak Parizan. InsyaAllah.
    Rambut pendek? Why not? Dah e akak rambut pendek. Look hot & gorgeous seriously.

    ReplyDelete
  20. rambut pendek pun ok, nampak fresh..
    try la buat rambut pendek double layer ...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah