Monday, December 17, 2018

Apabila Sesekali Berkumpul...Meriah!!

Hi korang...

Selamat hari Isnin permulaan hari...heppp...jangan Monday Blues...SA cuba menjadi ok hari ni...2 hari kat rumah takde aktiviti selain dari memasak dan jugak pergi hospital untuk fisio session..lepas tu amik kesempatan jugak pergi beli baju sekolah kakak Dania...aduhai...kenapa la mahal sangat harga baju sekolah....baju harga lain..kain harga lain...tudung pun mahal..nasib baik kasut dapat beli kat Bata dan dengan harga combo dapat la 2 pasang kasut. Nauzubillah betul harga...Nasib baik anak SA sorang jer...kalau la 2 atau 3 atau lebih..agaknya macam mana la kan..dengan ekonomi sekarang teruk..tak leh bayang la kesulitan kawan- kawan SA hadapi....

Hari ni SA nak sambung citer kenduri kat rumah SA 2 minggu lepas...kali ni SA nak citer bab anak- anak SA...semua sekali termasuk kakak Dania ada 8 orang....5 perempuan dan 3 lelaki dan bakal lahir seorang lagi bulan 1 nanti..dengarnya baby girl jugak...lahir nanti sorang lagi baby ada 9 orang la anak- anak SA....meriah la nampaknya nanti rumah SA.....

Jom tengok gambar....












Best kan jadi budak- budak...berlari sana- sini main sama- sama...pas tu ada gaduh2 kecil...biasa la tu...pas tu adik SA, Lisa suapkan makanan plak...yang perempuan main mainan  lelaki..main bola la..lari- lari la...Atuk jenuh melayan ragam cucu- cucu..nasib baik atuk pandai layan...kena marah tu memang tetap kena marah la...bila dah berkumpul tu meriah rumah...hiruk pikuk suara diorang je...belum baby baru bakal lahir lagi...Dah lahir nanti lagi la meriah agaknya....si kembar tu punya suara je dah riuh satu rumah...belum Dida, belum Dhia dan Taufiq lagi...dalam gambar kat atas tu takde Aidan dan kakak Dania je..Aidan biasa la tido lepas majlis...penat kot lagipun dia tak sihat kena cirit birit. Kakak Dania sebab dah bukak tudung malas nak melayan adik- adik dia...

Ini la ragam anak- anak SA...walau anak sendiri sorang je..yang lain- lain anak buah...tetap la anak- anak SA...

8 comments:

  1. meriah klu ramai budak2 kat rumah..macam2 ragam ada..:)

    ReplyDelete
  2. best berkumpul semua ni kak, rindu zmn kecik2 balik kg belah mak dan abah.

    ReplyDelete
  3. seronoknya lahai... bdk2 ni klu jumpa sepupu2 diaorg tu yg meriah
    kecoh la main sama2 gaduh pastu elok nnti gaduh lagi pastu main sama2....

    baju sekolah ssh nk jumpa yg murah n elok la SA...

    ReplyDelete
  4. memang meriah bila berkumpul mcm ni...
    dulu saya kan, kalau cuti sekolah paling saya suka dpt jumpa kazen yang gegirl,
    pasal adik beradik semua boys, duh tiada yang mau main masak masak ... hehe.

    ReplyDelete
  5. bila kanak2 berkumpul ramai2,ada2 ja telatah mereka yg mencuit hati

    ReplyDelete
  6. Ramai ramai mcmni, mmg meriah rasanya. Lagi lagi bila ada bdk bdk, kerenah depa tu la yg buat rasa terhibur tu.

    ReplyDelete
  7. Seronok tengok dorang.. meriah rumah..

    ReplyDelete
  8. Alololo.. comelnya makan bersuap gaya gitu.. senang ye.. bersusun je mereka..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah