Monday, December 31, 2018

Cucur Udang Permintaan Dania Di Petang New Year Eve

Hi korang...

Petang diambang tahun baru ni SA sempat masakkan cucur udang atas permintaan anak dara tersayang tu ha..kebetulan SA cuti sebab menghabiskan cuti tahunan SA..so SA layankan aje la...tak susah pun nak masak masak udang....bahan pun senang je..but cucur udang SA memang bancuh letak mauripan( ibu roti) sikit agar cantik gebu..bahan-bahan lain Udang, tauge, daun kucai dan tepung. letak sedikit kunyit serbuk untuk bagi warna dia menarik..puas hati bila hasilnya cantik je gebu...sebenarnya lama dh SA x buat cucur udang ni...sebenarnya SA dh dapat semula rentak memasak..syukur sangat...terus semangat tu tinggi nak masak semula...





Dah siap...dah makan..siap call Lisa adik SA ajak minum petang sama-sama...orang paling banyak makan of course la anak dara SA tu ha...seronok tengok dia makan...lepas sebiji..sebiji dia potong...seronok tengok...hilang rasa penat...

Rasanya ini entry last untuk 2018 kot...esok dah 2019...

Selamat Tahun Baru semua.....

12 comments:

  1. knapa rumah kita x sebelah2..? hahaha kalo x da
    lama ketuk buat muka x malu mintak sikit..

    ReplyDelete
  2. Untung Dania dapat mummy rajin...sy pun suka makan cucur udang. Tp buat tak rajinn

    ReplyDelete
  3. sedapnya cucur udang tu..tiba2 lapar plk malam2 ni. Nak msk mls plk..hehe

    ReplyDelete
  4. Alahaiiii sedapnya cucuq udaang ni... Bertuah dania ada mama pandai masak

    ReplyDelete
  5. sedapnya cucur udang ...lama xmkn..happy new year SA

    ReplyDelete
  6. Sedapnya cucur udang. Rabia buat cucur bilis dan cucur bawang je . Tak boleh makan cucur udang. Sebab Rabia ada resdung. Rabia beli yg instant Adabi cucur tu.

    ReplyDelete
  7. nak cuba lah resepi SA..selalu wat tak jadi jer hihi..cantik kejadian cucur udang SA ..

    ReplyDelete
  8. Fuhhh sedapnyaa cucur udang ni, nanti mnak buat jugaklah.

    ReplyDelete
  9. kita kalau buat cucur udang memang fail memanjang. ntah mcm mana tekniknya.

    ReplyDelete
  10. ni makan waktu petang2 mmg in sangat. kena betul. hehe. selera betul hee.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah