Wednesday, December 5, 2018

REVIEW | D'Vanda Weightless Essence + Vitamin C Serum

Hi korang...

Wanita dan bab cantik, nampak cantik dan sentiasa cantik memang tak boleh dipisahkan...ye tak?macam tu jugak la SA..kalau review tentang product kecantikkan memang SA suka sangat. SA plak kalau bab  foundation ni memang sesuatu yang SA suka dan titik beratkan dalam make up harian. Ada sesetengah orang tak suka foundation tapi lebih menggunakan BB cream dan sebagainya..tapi macam SA memang perlukan make up yang complete dan foundation adalah yang paling penting. Foundation ni la yang menutup segala cacat cela di muka, bekas- bekas jerawat dan jeragat kan..baru la make up di muka kita tu flawless. Lagi satu penggunaan serum juga sangat penting sebelum pakai foundation..serum memainkan peranan untuk memperbaiki struktur kulit muka kita dan membuatkan foundation di muka nampak lagi cantik..


Ni la dia D'Vanda Foundation dan Vitamin C Serum


Kenapa SA suka dengan D'Vanda foundation ni? 

  1. Tekstur yang ringan 
  2. Tidak bercapuk atau melekit
  3. Ada Vitamin E, Vitamin C dan Marula Oil
  4. Tahan Lama
  5. Ada SPF35
  6. Senang nak apply dan mudah blend
  7. Lagi korang berpeluh lagi cantik foundation ni
  8. Tidak mudah crack walau korang tergelak berdekah- dekah
  9. Sangat sesuai dengan warna kulit



SA dah cuba...dengan satu atau dua pump jer foundation ni dah cover satu muka korang dan tidak ambil masa yang lama pun. Dalam 1 minit korang blend kat muka dah nampak glowing dan flawless dah..teksturnya yang ringan buat ianya terasa ringan dimuka. Boleh digunakan untuk heavy mekap dan kegunaan hari- hari biasa. Sekarang kegilaan SA terhadap D'Vanda foundation ni..Dan jangan risau kerana foundation ini mendapat pengiktirafan dan disahkan oleh KKM.

Korang nak cuba?

www.instagram.com/raihan_mdzain

Yang penting D'Vanda Foundation setanding jenama antarabangsa...besttttt.......

14 comments:

  1. wah menarik ni..kna cuba jgk ni. cik nor pantang tgk serum mesti nak cuba..:)

    ReplyDelete
  2. produk baru ke ni kak suria.. nampak menarik utk dicuba.. hehee

    ReplyDelete
  3. teringin nak beli serum,tapi tulah..tak tau mana satu yang sesuai..tapi tengok dvanda ni mcm best

    ReplyDelete
  4. menarik ni, sana sini org suka serum kan

    ReplyDelete
  5. Patutlah nampak wajah Sis SA glowing je..

    ReplyDelete
  6. Sama la kita, SA.. Foundation paling penting dlm mekap.. Nampak cantik mekap SA dengan vanda foundation.. Baper rm ni, SA?

    ReplyDelete
  7. wah kak flawless dan glowing laa bestnya

    ReplyDelete
  8. SA makin cantik, baru tau rahsia guna produk ni rupanya..

    ReplyDelete
  9. Senang nak blend tu yg plg menarik. Sure full coverage kan.

    ReplyDelete
  10. Kita pun suka liquid foundation, rasa macam confident lawa, hehehe

    ReplyDelete
  11. flawless namapk skin SA..mmg bagus la kalau pakai dvanda ni erk?
    liez suka foundation yg light sbb taknak nampak tebal sgt..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah