Sunday, June 21, 2020

Selepas 25 Tahun...Jumpa Kembali

Hi korang...

Selepas 25 tahun...baru SA bertemu kembali sahabat SA semasa sekolah menengah dulu...dulu SA bersekolah di Sek Men Tuanku Ampuan Durah, Seremban...cuma kurang best sebab SA masuk masa form 4 sampai form 5 so tak ramai yang SA kenal. Apapun kami tetap keep in touch sampai sekarang. Cuma masa je tak mengizinkan kami selalu berjumpa..semua ada commitment. Entah macam mana hari ni diorang ada sesi sarapan pagi di sekitar Seremban. Cuma SA x dapat nak join..kat rumah  ada adik bongsu..lepas tu SA dh buat sarapan kan..

Tengah siap2 nak mandi kawan SA yang pakai spec tu call bg tau nak kidnap SA kejap..nak borak-borak kat memana...kelam kabut la SA bersiap..tapi xde la siap beria....mekap pun x sempat....



Kami sempat makan nasi ayam viral je kat area rumah SA tadi...sedap nasi ayam dia..yg berdua tu dh makan pun sarapan pagi tp nak borak punya pasal...belasah je makan lagi..sampai petang ni SA kenyang ha..sesekali jumpa dan sesekali belanja diorang makan.. insha'Allah next akan ada lagi pertemuan demi pertemuan...semoga persahabatan kami kekal berpanjangan...

Masa sangat mencemburui kami...dapat jumpa sekejap je....jadi la lepaskan rindu....

12 comments:

  1. Bestnya dapat jumpa kawan lama.

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah silaturrahmi masih terjalin.
    Lama tak jumpa.

    ReplyDelete
  3. Mmg seronok dpt jumpa kwn2 lama..lps tu mengimbas semula cerita2 lucu yg pernah dilalui

    ReplyDelete
  4. Seronoknya masih keep in touch

    ReplyDelete
  5. perghhh
    mesti sekejap jer rasa masa jumpa
    sebab banyak benda nak borak kan

    ReplyDelete
  6. bestnya jumppa kawan2 lama,,kna plk yg satu kepala..:)

    ReplyDelete
  7. Seronok kan akk dpt bersembang borak ngan kawan2 sekolah...
    nieyl kalau jumpa, Ya Allah tengah hari sampai ke lewat petang itupun tak habis sembang..hahaha

    ReplyDelete
  8. setakat ini jumpa kawan2 di alam maya saja, kawan sekolah lagi jauh sebab diri sendiri terdampar jauh...hehehe

    ReplyDelete
  9. tentu byk menda nak cerita kan. 25 tahun x jumpa// lama tu

    ReplyDelete
  10. best sangat ukhwah macam ni ^_^

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah