Wednesday, June 3, 2020

Covid 19 Test Under Perkeso

Hi korang...

Hari ni SA dan kawan- kawan opis menjalani ujian saringan Covid 19 under Perkeso. Ekceli nak amik ujian saringan ni kena daftar di website Perkeso. So lepas register dan dapat pengesahan boleh la buat ujian saringan dimana hari ni di buat di office SA. Segala macam perasaan ada sebelum buat. Takut tu tak payah la cakap..memang dari pagi rasa macam ada rama- rama dalam perut..pergi toilet berapa kali dah kan...takut punya pasal...SA memang sejenis penakut kalau melibatkan benda- bend amacam ni...tapi nak buat cane kan..dah register dan sebolehnya kita nak jugak buat test supaya tenang je hidup ni. Nak plak SA memang travel hari- hari Seremban KL- KL Seremban kan...


Dalam debaran ni


Frontliner dah tunggu dah


Swab item SA....

So sakit tak?

Of course la sakit...masuk kat hidung tu memang rasa perit betul..yang masuk kat trkak tu sampai rasa nak termuntah..merah2 hidung ngan airmata mengalir x yah cakap la...sampai sekarang SA rasa tak selesa..dari tak rasa selsema terus rasa selsema dan asyik bersin je...tekak plak ok...

Kalau diberi peluang sekali lagi untuk SA buat saringan Covid 19 ni..memang tak la nak buat..hahaha...sakit..tapi kawan- kawan yang dapat frontliner sorang lagi tu cakap elok lembut je dia buat...yang SA dapat tu tegas skit...nasib SA la....

Kalau korang pencarum Perkeso boleh la daftar buat ujian saringan ni...better buat la..selalunya under company kan...so kami tak payah bayar apa- apa. Dah tentu guna duit kita kan...ye la kita dan mencarum setiap bulan sepanjang kita kerja..korang boleh rujuk pihak HR korang...

So SA dah buat dah...tunggu result 48 jam...so nanti bleh check result kat website yang kita register hari tu...
 


4 comments:

  1. betul SA. better buat. hubby akak buat 2 kali masa tgh sibuk2 tu. org high risk lah katakan.

    ReplyDelete
  2. kami buat sekali agak sakit jugak sekejap part yang hidung tu. Rasanya nurse tu dah buat sehabis lembut dah tu, nasib baik. kami pun mcm SA, risau nak buat Swab duk pikir berhari2 sbb takut sakit..

    ReplyDelete
  3. Kalau tenguk mereka buat test memang takut.
    Mau termuntah2 agaknya apabila anak tekak dijolok gitu

    ReplyDelete
  4. hari tu pun ada kawan cakap pasal ni, diorang kena buat swab test under perkeso jugak..berdebar2 dia malam tu, riuh wassap group dibuatnya..hihi

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah