Wednesday, June 10, 2020

Sardine BMF Viral

Hi korang...

SA lupa plak nak share ngan korang pasal Sardine Viral ni...SA first time cuba...actually semua orang suka sardine kan..cuma nya masing- masing ada la sardine yang diorang suka..SA ok jer bab sardin ni..lauk fav kot...buat pedas- pedas lepas tu gandingkan dengan telur dadar...SA memang hantu sardin...sebulan mesti masak sardin2-3 kali..selalunya buat sambal la..kalau buat masak lemak sardin campur kentang memang kureng skit..maybe sebab dah kekal kat mind set yang sardin memang kena buat sambal.Kalau buat makanan lain macam sandwich ke.or masak nasi goreng ke...memang SA makan je...







First time SA makan sardin jenis packet macam ni..sedap dan puas hati sebab ikannya besar- besar...yang SA masak ni yang packaging kaler hijau tu..yang merah tu ada cili katanya...SA tambah plak lagi cili api beberapa biji..masuk bulat- bulat macam tu je..dan SA tambah bawang besar sikit, ermm...rasanya sedap sebab x perlu nak tumis2 dah..panaskan aje dari dalam packet tu....senang kerja kan?

20 comments:

  1. SA beli mana? Sini kat Johor takde plak nampak orang jual..macam best plak sardine dalam pek gitu ek...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat shopee, search for Sardine Viral..sure ada

      Delete
  2. Dah lama Nampak sardine dalam paket ni, tapi Nampak kat fb la, tak Nampak kat kedai, hihi

    ReplyDelete
  3. terbaca jugak..beli kat mana Along?

    ReplyDelete
  4. Harap nanti ada jual di kedai. Baru tahu ada sardin viral.

    ReplyDelete
  5. elok pulak dia sampai, tak hancur dalam plastik tu ek...kita suka masak asam pedas sardin hihi

    ReplyDelete
  6. Saya bukan penggemar sadin, tapi lepas makan sadin buatan di atas..terus suka!
    Mula kenal sebab kakak yang jual (dah 1-2 tahun juga rasanya), lepas tu makin senang beli sebab kedai produk muslim yg dekat dgn rumah ada jual sadin ni.

    ReplyDelete
  7. Tekak akak takleh telan sardin..lg2 kes sardin ada cacing ari tu..tp anak2 dan suami suka mkn..

    ReplyDelete
  8. First time nampak sardin dijual dalam paket macam tu. Selalunya nampak sardin dalam tin je

    ReplyDelete
  9. sedap, tapi kadang susah nk jumpa cepat habis... dana suka yang ada cili tuh

    ReplyDelete
  10. Wah menarik nie SA.. nanti nak beli juga lah..

    ReplyDelete
  11. Pernah beli yang paket merah. Tak tau la salah masak ke apa, tapi tak leh masuk tekak. Hehehe. Paket hijo belum try lagi.

    ReplyDelete
  12. Saya pun suka sardin ni kak. Produk bumiputera kan? Hari tu beli kat kedai produk muslim. Baru ni ada nampak kat Tesco jugak. Rasa pun ok sedap.

    ReplyDelete
  13. sedap SA pernah makan mak kak ana bagi dia pun orang bagi hehe :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah