Monday, June 1, 2020

Belanja Birthday Boy Makan Durian

Hi korang...

Sabtu lepas punya cerita, SA belanja Abah makan durian sempena Birthday dia, Abah dah genap 66 tahun 28hb May lepas. So SA uat la sikit celebration yang simple- simple untuk abah..sebenarnya lebih kepada Mak SA yang nak sambut birthday abah...pagi tu siap buat pulut kuning, rendang ayam, sambal tumis ikan bilis petai..Dapat la sedekah pulut kat jiran tetangga...

Petang tu SA ajak plak abah pi beli durian..ingat ada durian murah..sekali durian mahal la..D24  RM38 sekilo...Black Thorn RM48 sekilo. Pejam mata je SA bayar RM230 untuk 3 biji durian D24. 3 biji tu beratnya 6kg...merasa la makan durian lepas asyik tgok org update je kat FB hari-hari kan...tp sygnya SA hanya makan seulas je...mulut teruk kena ulser ...











Janji hajat dihati nak belanja Abah durian termakbul walau sebenarnya sendiri yg sibuk nak makan..hahaha...sabar je la kan...apapun isi durian tu terbaik...sedap berkrim..nanti kalau dh elok SA nak beli lagi..nak makan puas2..mahal pun mahal la janji dpt gred yang terbaik...

13 comments:

  1. mahal takpe SA asal puas ati. selalu kitaorang terkena mahal dan kureng rasanya..serik nak beli

    ReplyDelete
  2. Mahalnye harga durian.
    Mungkin sebab baru awal musim.
    nanti2 kalau dah berlambak2, murahlah

    ReplyDelete
  3. Durian dah musim ye sekarang, ramai tgok uppdate makan durian.... sama saya mahal pun xpe janji puashati.

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah..rezeki abah akak..hepi bestday pak zain..:)

    ReplyDelete
  5. Belum musim lg ni..tu pasal mahal

    ReplyDelete
  6. Mahal tapi isinya buat kita rasa puas hati..bagi PC sangat berbaloi..

    ReplyDelete
  7. xpelah mahal. rezeki belanja ahli kluarga.hehe. sekali sekala..klu sllu kopak..

    ReplyDelete
  8. mahal cam kat sini juga, tapi ni belum musim durian

    ReplyDelete
  9. enjoynya dapat makan durian..

    ReplyDelete
  10. Sedapnya durian..mahal pun takpelah..demi Abah.

    ReplyDelete
  11. Happy birthday pakcik Zain....

    ReplyDelete
  12. perghhhh
    sedapnya durian haihhh

    ReplyDelete
  13. alhamdulillah...murah rezeki bila berkongsi dengan orang tua...seronok tengok Pak Zain makan durian...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah