Sunday, June 28, 2020

Selamat Berhujung Minggu

Hi korang...

Selamat berhujung minggu..SA pepagi bangun merayau kt depan rumah tengok apa yang menarik nak share kat dalam blog..kisah shopping ngan Dania semalam tak update lagi sebab gambar banyak sangat..ni pagi ni nak kata rajin tu takde la rajin mana..lepak-lepak lepas sarapan..

So merayau tengok tanaman abah kat depan rumah...sayur bayam dh fully harvest, abah tengah semai sayur lain..x tau la sayur apa...x nampak lagi rupa parasnya...ternampak pokok tomato dh berbuah dan dan berbunga lebat...wah...menjadi kali ni...beberapa batang pokok bendi sedang membesar...


3 biji buah tomato dan kuntuman bunga


Ulam pegaga yang sgt subur dan gemuk-gemuk


Pagi ni adik buat nasi goreng

Hari ni takde agenda utama...lebih pada nak relax dan petang sikit SA nak pi jogging rasanya...lepas tu nak pi kedai 2 ringgit sekejap nak melabur duit kat situ ..hahaha..nak tengok tersampuk teruk x....sebenarnya nak pi cari tippuware nak bawak bekal pi keja esok...

see ya..next entry....

11 comments:

  1. Bestnya... Geram tgk tomato tu.. Pokok kita tengah berbunga baru.. Harap2 kluar la buah dia

    ReplyDelete
  2. Tengok pegaga tu..sedapnya.Buat ulam.

    ReplyDelete
  3. Selamat berehat SA, petang2 boleh round mydin cari tipuware hehe

    ReplyDelete
  4. Selamat berhujunh minggu. Semalam dah beli barang diperlukan.

    ReplyDelete
  5. Selamat berhujung minggu, Kak SA.

    ReplyDelete
  6. Suka tenguk tanaman yang menjadi

    ReplyDelete
  7. best berkebun..banyak manfaat yang kita dapat..:)

    ReplyDelete
  8. Hai Kak SA.. Baru dapat singgah blog akk ni haa... Hehe.. selamat bersantai lah ye

    ReplyDelete
  9. bestnya tomato tu. Belum dapat lagi nak tanam tomato kat rumah ni. Suka tengok kulitnya yang licin.

    ReplyDelete
  10. Hehe masuk kedai rm2 ni sebenarnya bahaya tau. Rancang nak beli satu barang, tapi lepas tu terberanak-pinak jadi banyak barang.

    ReplyDelete
  11. bestnya semua tanam sendiri. nampak segar. dah tak payah runsing nak mencari. petik je

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah