Friday, June 26, 2020

Mauripan Pun Mauripan La Abah.....

Hi korang...

Hari ni SA cuti..sepatutnya dari semalam..tapi ada kerja yang kena settlekan..so amik hari ni je cuti...kebetulan balik petang semalam abah mengadu sakit gigi..bengkak dh gusi...masa awal PKP ari tu pun dia sakit gigi takleh cabut gak...ni sakit semula....tu yang bawak abah pi dentist...erm...tapi ada benda kelakar la berlaku...pepagi dh buat SA nak gelak..tapi x berani gelak depan dia...

Jom tengok conversation antara SA dan abah pagi tadi....

Abah sakit gigi..nak pi dentist dan nekad nak cabut gigi..ntah boleh ke x cabut..kita layankan aje...

Abah: Jom long...pi mauripan..
SA : erk....mauripan???
Abah : ye la...ateh ckp klinik gigi tu kat mauripan senawang tu ..
SA : Allahhhh.....bukan mauripan la abah...adoiii ( nak gelak x sampai hati..takut kena flying kick ngan org sakit gigi😆😆😆)
Abah : laaaa abih tu....
SA : Taipan abah...Taipan Senawang...
Abah : Haa tu la bunyi eh....
SA : 🤦🤦🤦🤦🤦

#penangansakitgigi

Hahahaha...sakit gigi sampai salah cakap..tapi level confident tu tinggi....so dalam pukul 10 sampai la SA kat klinik pergigian Mazura Senawang....


Klinik pergigian Mazura


Notice ni kat mana-mana ada kan


Sabar menanti giliran...social distancing tetap kena ikut


Sahabat SA Sharifah Sharina pun datang kat sini sebab anak sulung sakit gigi gak...pun tak boleh gak cabut...


Selfie jap update kat grup sekolah...huh gemuk betul SA la ni...penuh muka tu ha..


Lama gak kat sini...tapi abah x leh cabut gigi sebab gusi bengkak dan dan darah naik tinggi so kena datang balik next week hari Selasa atau Rabu..tunggu gusi yang bengkak tu akan surut bengkak dan kena makan antibiotic utk 5 hari ..susah jaga orang sakit gigi ni..banyak ragamnya ..so kena datang semula nanti next week..kena la SA amik cuti lagi sekali...sabar je la...

8 comments:

  1. Taipan Mauripan..pan..pan tu kira oklah.Hehehehe.

    ReplyDelete
  2. Aduhh.. Sakit gigi laa yg paling ju tak ble tahan.. Insyallah dpermudahkn urusan abah sis, amin

    ReplyDelete
  3. Sebenarnya sebutan ayah SA tu betul
    Dia guna perkataan singkatan, asalnya 'mau pergi Taipan'

    ReplyDelete
  4. okay lah tu dekat-dekat dah mauripan dengan taipan tu pakcik hehe :)

    ReplyDelete
  5. La 1 hometown rupanya kita hehe

    ReplyDelete
  6. Cabut gigi merupakan pengalaman yang menakutkan bagi sesetengah orang

    ReplyDelete
  7. Yang sama bunyi Pan je..hahaha..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah