Monday, June 22, 2020

K~ Drama Doctors Kegemaran SA Sekarang

Hi korang..

Dulu SA x suka bab drama- drama Korea atau k-drama ni tapi sejak layan citer A World Of Married Couple tu..terus tersuka tanpa sengaja plak kat drama- drama Korea. Ni antara drama yang ke 5 SA tengok..Goblin, Dr Kim, Splash Splash Love dan terbaru SA tengok siri Doctors ni...memang layan citer Korea ni kalau tangok dari awal dan mula terjebak..biasa SA layan kat handphone jer la sebab kalau layan kat tv mak SA bising...dia nak tengok citer lain...

SA suka siri Doctor's ni...suka percintaan diam- diam Dr Hye Jung & Prof Hong..ada gak watak antagonist yang bikin hati kita sakit...but keseluruhan citer ni memang best...SA memang suka siri- siri bidang kedoktoran macam ni..ye la..cita2 nak jadi doktor tak  kesampaian..so tengok jer la drama citer doktor2 ni...



Sinopsis

A drama about the realism in the relationship between doctors and patients and the social prejudice of educational background and origin.

Yoo Hye Jung was a tough bully in school with a prickly personality and always goes wayward. She had many scars from her childhood and through self-preservation, Hye Jung keeps her heart shut away from other people. However, she changes after meeting her mentor Hong Ji Hong who plays a key role in transforming her life from a helpless gangster to a compassionate doctor.

Malas plak nak translate sinopsis ke bahasa melayu...but trust me..citer ni memang best..sekali korang terjebak, pasti akan terus terjebak sampai korang rasa tak complete kalau tak tengok citer tu..hahaha..itu base on apa yang SA hadapi la...well sekarang SA tengh tengok episode 14. Tak pasti ada berapa episode, setakat SA check siri ni dah ada sampai episode 20..rasa macam panjang jer citer ni...

Jom la korang sama- sama terjebak dengan SA...SA tengok hari- hari masa lunch kat opis atau masa nak tido malam...

19 comments:

  1. Dah tengok Doctors. Betul tu kalau tengok awal-awal memang terjebak sampai habis, tak boleh berhenti. Marathon.

    ReplyDelete
  2. Ni la bahaya drama bersiri..sekali tgk episod 1,2..tak boleh miss dh episod seterusnya..

    ReplyDelete
  3. dana sekarang tengah layan drama oh baby... hehehhe kelakar romantik gitu

    ReplyDelete
  4. Wah mcm best..nak tengok jugak la hehehe

    ReplyDelete
  5. Drama ni nieyl dah 2x repeat dah kak...
    best sgt drama ni..lagi-lagi ada park shin hye..

    ReplyDelete
  6. sama lah suka jugak tengok k-drama genre medical ataupun law sebab banyak ilmu boleh dapat. Nanti kak SA tengok la Romantic Doctor, Teacher Kim

    ReplyDelete
  7. Kena fikir masak-masak..nak tengok atau tak..kalau dah mula nanti PC susah nak stop.

    ReplyDelete
  8. memang best drama ni, my favourite juga..hehe ♕Tiara Sapphire♕

    ReplyDelete
  9. Wak tetap tak terjebak
    Mungkin masa nak hanyut2 layan drama tv dah berlalu

    ReplyDelete
  10. Shida suke layan movie korea kak SA bkn ape..shida bkn jenis yg sabar nk tgk cite berepisod nih ^_^

    ReplyDelete
  11. terjebak juga tp sllu tak habis tgk...gagaha

    ReplyDelete
  12. susah hati akak kalau terperangkap dgn serial cam ni. sebab nya mmg susah lah nak berhenti. boleh tak tidur dibuatnya.

    ReplyDelete
  13. assalamualaikum... hi everything! ;-) sihat ke tu? maaflah... baru laa ni dapat memunculkan diri. bukan sebab kuarantin tapi... err malaslah nak cakap hahaha... tak tau nak cakap apa. just harap lepas ni kita dapat bertegur sapa lagi macam dulu2... jgn lupa jenguk2 blog sy tu. sy dah bersihkan segala habuk dan sawang2 hahaha...see ya!

    ReplyDelete
  14. Uncle ni jangan kan K Drama... M Drama pon tak sompek... hehe

    ReplyDelete
  15. mesti best citer ni. saya kalau ada masa mmg boleh layan k drama ni

    ReplyDelete
  16. saya tengok sekerat ja drama yg ni. huhu

    ReplyDelete
  17. belum ada rasa nak tgk cerita korea. satu2nya drama korea yg ammi tengok full adalah Autumn in My Heart. Tahun 2003 kalau tak silap. Bujang lagi masa tu. Pastu takde dah

    ReplyDelete
  18. Sekarang ika tengah layan kdrama yang jihyo berlakon. ada dekat netflix and other website too. hehe best. cerita doktor pun best jugak hehe

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah