Tuesday, June 30, 2020

Akibat Tertinggal Bag Make Up Kat Office

Hi korang...

Mamun SA semalam...seronok sangat nak balik semalam sampai terlupa bag mekap SA kat dalam bag laptop..hahaha...sah sampai rumah baru teringat bag mekap tertinggal kat opis...kat rumah takde apa barang extra pun..ada pun cuma concealer yang dah habis..ada la sikit saki baki yang tinggal...jenuh SA pagi tadi masa bersiap pi kerja...arh..tepek je apa yang ada...pakai bedak dan letak eye shadow dan lipstick..nasib pakai face mask kan..so tak perasan sangat...entah kenapa la sampai bleh lupa semalam pun SA tak tau...selalu benda- benda penting macam ni SA ingat..call Dania tanya ada tak bag mekap mama tinggal kat rumah..takde katanya so memang yakin la bag mekap tu ada kat opis dalam bag laptop...hissh...lepas ni kena tinggalkan la atau beli set lain letak kat rumah sewa..kat rumah Seremban memang ada...


Bukti mekap tak lengkap..hahha..

Sampai-sampai jer office terus SA capai bag make up..tengok boss takde dalam bilik..arh..malas nak pi toilet so SA mekap je kat tempat...hahaha....x sampai 10 minit siap!!




yeay...dah siap simple make up...dengan tak pakai foundation..kalau nak tepek segala mak nenek base make up, make up primer apa segala memang x cukup la 10 minit..memandangkan SA dah pakai apa je yang ada dari rumah..makanya..kita mekap simple je sudah...tak perlu macam selalu..hahaha...SA just nak tutup cacat cela kat muka..jerawat halus yang membiak tu gara- gara kulit sensitive...serius togel je muka kalau tak mekap..sebab dah set kat otak hari- hari pi kerja memang SA akan mekap..dah takde mekap so self confident utk melalui hari- hari yang busy hari ni memang agak pelik...alasan kan? 

14 comments:

  1. Faham SA.. rasa tak complete kalau bare face hihik

    ReplyDelete
  2. Beg mekap saya dalam beg kerja... masa pkp tu terlupa bawa balik kampung... mmg rupa orang asal lah 2 bulan tak pakai bedak dan skin care

    ReplyDelete
  3. Kami dulu keje customer service front desk untuk syarikat developer. Bos suruh mekap sikit. Kami tak reti. Last sekali takleh wat apa dah, bos xleh nak paksa. Kami je la sorang yang mekap ala kadar sendu just letak bedak, lip ice je.

    ReplyDelete
  4. tetap cantik walaupun makeup simple jer..:)

    ReplyDelete
  5. tetap cantik walaupun makeup simple jer..:)

    ReplyDelete
  6. dana barang makeup memang tinggal kat pejabat, pelembab, foundation dengan bedak je ada kat rumah... selalu pakai bedak apa semua kat rumah makeup yang selebih kt opis je heheheh

    ReplyDelete
  7. Kalau naik public transport memang tak confident bare face mujur sangat ada FM ya SA.
    Mrs. A pergi kerja naik keta sendiri so selamba lagi bare face time awal pagi sampai tak ramai orang pastu turun keta terus pi surau mekap-mekap.

    ReplyDelete
  8. ammi mmg slalu mekap simple, pakai foundation lite2, pakai bedak, pakai celak & lipstik and i'm done. pakai eyeliner bagai kalau period je sbb malaslah nanti nak beriya-iya cuci mekap pakai remover masa zohor kalau kat ofis ni.

    ReplyDelete
  9. tu yang ada pakai mask tu, mesti mekap kening terus bila sampai tu kan..lepas tu baru bukak mask..hahaha..

    ReplyDelete
  10. Selalunya makeup letak dlm handbag hehe pastu usung sana sini hehe

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah