Thursday, April 27, 2017

Gangguan Bekalan Air 27 April 2017

Hi korang...

Hari ni diberitakan kawasan yang dalam senarai dibawah akan mengalami gangguan bekalan air selama lebih dari 48 jam...aduhai....dah la SA nyer rumah sewa pun terlibat sama..dah la minggu ni ingat mmg x balik Seremban..nampak gaya kena la balik Seremban nanti ni...kalau takde air memang masalah kan..tengah fikir ni macam mana SA nak pi kerja esok..takkan hari ni nak balik Seremban pas tu balik KL semula esok kan..memang la x jauh..cuma penat la nanti kan..SA baru je nak ok dari demam.

Ni la puncanya...gambar di bawah SA dapat dari facebook Syabas.. 




*Info SYABAS*: 7.30am, Khamis, 27hb April 2017

*Gangguan Bekalan Air Tidak Berjadual* ekoran paip utama bersaiz 2050mm (82")  pecah di *lokasi belakang Bangunan ELC International School, Jln Sierramas Barat Sg. Buloh.*

Penutupan injab sistem agihan bagi jajaran paip dari SSP1 dan SSP2 melalui Kolam Imbangan Matang Pagar  dilakukan bagi membolehkan kerja2 pembaikan dapat dilaksanakan.

Kerja 2 pembaikan dianggarkan dalam tempoh 48 jam dan pemulihan secara berperingkat dalam tempoh selama 3 hari selepas kerja2 pembaikan siap dilaksanakan.

Pihak kami telah mengaktifkan *Pelan Tindakan Kecemasan (ERP)* dan mengambil  tindakan perlu bagi menangani situasi ini. Aset-aset serta bantuan lori tangki air akan digerakkan ke kawasan2  terjejas dengan keutamaan  kepada pengguna-pengguna kritikal, hospital dan lain-lain.

Kawasan yang terlibat adalah seperti berikut :

*Wilayah Petaling*

1) Kg. Baru Sg Buloh
2) Kg. Sg Plong
3) Merbau Sempak
4) Kubu Gajah
5) Paya Jaras
6) Merbau Indah
7) Ladang Baru Kuang
8) Desa Moccis
9) Taman Sri Putra
10) Taman Sri Putra Mas
11) Kg.Permatang Pagar
12) Taman Saujana Akasia
13) Impian Indah
14) Taman Matang Jaya
15) Bukit Rahman Putra
16) Bdr Baru Sg Buloh
17) Valencia
18) Hospital Sg Buloh
19) Uitm Sg Buloh
20) Kg Melayu Sg Buloh
21) Kg Sri Indah
22) Desa Bukit Indah
23) Bukit Indah Utama
24) Magilds Park Industrial
25) Bukit Lagong
26) Plaza Tol Sg Buloh Exit Hospital
27) Hentian Rehat Sg Buloh (Plus)
28) Kusta Negara
29) Pju 3/18 - Pju 3/20
30) Seksyen 3
31) Jalan Teknologi
32) Seksyen 7
33) Seksyen 8
34) Seksyen 9
35) Jalan Tsb 9, 9a
36) Pju 5
37) Pju 3
38) Seksyen 4
39) Seksyen 5
40) Seksyen 6
41) Seksyen 11
42) Subang Bestari
43) Subang Permata
44) Kg. Baru Subang
45) Kg. Melayu Subang Tambahan
46) Kg. Melayu Subang
47) Subang Perdana
48) Mahsing U5
49) Subang Murni
50) Ss2, Ss4 - Ss8 (Ftz) Pj
51) Ss9a Sg Way
52) Sect 11 - Sect 14 Pj
53) Kg. Sg. Kayu Ara
54) Ss1 - Ss4
55) Ss9a
56) Sect 20, Sect 21 & Sect 22
57) Ss 2
58) Ss 20 - Ss22
59) Sect 17 & Sect 19
60) Kgpa
61) Pju 1a, Ara Damansara
62) Pju 3 Damansara
63) Tropicana Golf & Country Resort
64) Pju 7, Mutiara Damansara
65) Pju 8, Damansara Perdana
66) Taman Tun Dr Ismail, Ttdi
67) Kg. Sg. Penchala
68) Kg. Bukit Lanjan 
69) Pinggiran Ttdi
70) Eastin Hotel
71) Phileo Damansara
72) Bukit Damansara (Kl)
73) Paradigm Mall
74) Icon City
75) Bandar Utama
76) Kg Sg Kayu Ara
77) Ss 23 -Ss 26 Pj
78) Pju 1, Kg Cempaka, 
79) Taman Bukit Mayang Mas, Taman Sunway Mas, Aman Suria
80) Damansara Lagenda, 
81) Damansara Idaman
82) Lembah Subang Pju 1a
83) Hyatt Saujana
84) Glenmarie
85) Temasya Glenmarie
86) Hicom Glenmarie
Zero Lot
87) Ss 12
88) Ss 13
89) Ss 14
90) Ss 15
91) Ss 16
92) Ss 17
93) Ss 18
94) Ss 19
95) Seksyen 11 - Seksyen 14 Pj
96) Seksyen 17 Dan Sek 17a
97) Seksyen 19
98) Ss2
99) Seksyen 16 
100) Seksyen 21
101) Ppum
102) Jalan Universiti
103)  Jln 16/5 & Jln 16/9
104)  Sect 22
105) Sect 14
106) Sect 51a
107) Ss9
108) Sebahagian Ss9a
109) Damansara Damai
110) Saujana Damai
111) Prima Damansara
112) Saujana Utama
113) Sierramas
114) Sb Jaya
115) Kg. Desa Aman
116) Penjara Sg Buloh
117) Taman Sri Buloh
118) Kg Selamat
119) Bandar Baru Sri Petaling
120) Desa Petaling
121) Jalan Kuchai Lama 
122) Kuchai Entrepreneurs Park 
123) Oug 
124) Jalan Sg.Besi 
125) Kg Baru Salak Selatan 
126) Kg Malaysia 
127) Taman Bukit Indah
128) Taman Desa 
129) Taman Gembira 
130) Taman Kuchai Lama Taman Lee Yan Lian
131) Taman Salak Selatan
132) Taman Sg Besi 
133) Taman Perindustrian Oug
134) Taman Tan Yew Lai
135) Desa Tasek
136) Pekan Sungai Besi 
137) Bukit Jalil 
138) Pjs 1 
139) Taman Kannagapuram 
140) Taman Suria Puchong 
141) Kg Petaling Bahagia
142) Taman Kuchai, Batu 6 
143) Taman Nam Fong 
144) Taman Angkasa, Taman Pandyan, Taman Puchong Indah
145) Pusat Perniagaan Kinrara
146) Jalan Penchala 
147) Flat Kerinchi 
148) Kg Kerinchi 
149) Kg Pasir Baru 
150) Pantai Dalam 
151) Petaling Utama 
152) Pj State 
153) Seksyen 1
154) Seksyen 2 
155) Seksyen 3 
156) Seksyen 4
157) Seksyen 5 
158) Seksyen 6 
159) Seksyen 7 
160) Seksyen 8 
161) Seksyen 9
162) Seksyen 10 
163) Seksyen 18 
164) Seksyen 52 
165) Taman Bukit Angkasa 
166) Ss 12
167) Ss 13
168) Ss 14
169) Ss 15
170) Ss 16
171) Ss 17
172) Ss 18
173) Ss 19

*Wilayah Kuala Lumpur*

1. Kelab Diraja Selangor
2.Bukit Kiara Resort
3. Pusat Sukan Bukit Kiara
4. Pusat Sains Negara
5. Inst Tadbiran Awam Negara (INTAN)
6. Suruhajaya Sekuriti
7. Bhgn Teknologi Pendidikan
8. Pusat Konvesyen Sime Darby
9. Jln Setiabistari
10. Jln Setiabudi
11. Jln Setiarasa 
12. Jln Setiaraya
13. Jln Setiajaya
14. Jln Medan Setia
15. Jln Setiamurni 1-4
16. Persiaran Basong
17. Jln Dungun
18. Jln Bruas 
19. Jln Batai
20. I-Damansara, Changkat Semantan
21. Jln Damansara Endah
22. Jln Setiamurni 5-12
23. Jln Setiabakti
24. Jln Setiakasih
25. Tmn Seri Beringin
26. Jln Gelenggang
27. Jln Derumun
28. Persiaran Beringin
29. Jln Chelagi
30. Jln Teruntung
31.Jln Cemperai
32. Jln Birah
33. Jln Beka
34. Jln Balau
35. Mid Valley
36. Cititel Hotel
37.The Garden
38.Wisma Goshen &  Pantai
39.Menara Telekom
40.TM Annexe
41.Plaza Cygal
42. Ibu Pejabat Air Selangor
43.Hosp Pantai, Jln Pantai Baru
44.Pandu Puteri Malaysia
45.Fajar Ria Kondominium
46.Tenaga Nasional Berhad 
47. Stadium Hoki KL
48.Institut Bahasa KL
49.Apartment Putra Ria
50.Balai Polis Jln Pantai Baharu
51.Balai Bomba Jln Pantai Baharu
52.Jln Pantai Baharu
53.Jln Pantai Endah
54.Jln Bkt Pantai
55.Jln Selekoh
56.Jln Persekutuan
57.Jln Ranau
58.Jln Kipas
59. Jln Panah
60.Jln Kilat
61.Jln Kawat
62.Jln Faraday
63.Abdullah Hukum
64.Jln Liku
65.Jln Bangsar
66.Jln Riong
67.Jln Tandok
68. Jln & Lrg Kurau
69.Jln Bilis
70.Jln & Lrg Tenggiri
71.Dataran Maybank
72.Jln 1/82B - 5/82B
73.Jln Kemuja
74.Jln Bangsar Utama 7,9&12
75.Lengkok Abdullah
76.Jln & Lrg Abdullah
77. Jln Bkt Pantai
78.Lrg Bkt Pantai 2-7
79.Jln Tmn Bkt Pantai
80. Lrg Tmn Bkt Pantai 1-7
81.Jln Tuli
82.Lrg Cenderai
83.Sebahagian Cenderai 1&2
84. Sebahagian Jln Cenderai
85.Jln Taban 4
86. Lrg Taban 1&2
87.Pengkalan Udara KL (PUKL)
88.Taman Seputeh
89.Tmn Bukit Seputeh
90.Mutiara Seputeh
91.Bukit Robson Seputeh
92.KL Sentral
93.Brickfields
94.Persiaran Syed Putra
95.Jalan San Peng
96.Jalan Loke Yew
97.Jalan Chan Sow Lin
98.Jalan Sungai Besi
99.Jalan Syed Putra
100.Jalan Bukit Petaling
101.Wisma Putra
102.Dataran F&N
103.Jalan Belamy
104.Kg Batu Kong
105.Jalan Kerayong
106.Jalan Robson
107.GAPENA

Mohon maaf atas segala kesulitan dan *bagi mengelakan panggilan lambat dilayan akibat kesesakan talian sila muat turun aplikasi telefon bimbit *mySYABAS* di Google Playstore atau Appstore atau ikuti kami di *facebook Air Selangor* untuk info dan status terkini yang akan dikemaskini dari masa kesemasa.

Terima kasih.


Macam mana ni erk...kalau nak mandi kat opis esok pun still x ok gak sebabnya opis pun terlibat sama...

10 comments:

  1. Sama pulak entry kita... ♥

    ReplyDelete
  2. banyak nye kawasan terjejas. tp area selayag setiap minggu mesti ada gangguan bekalan air sebab kes paip bocor.

    ReplyDelete
  3. Meh singgah mandi di rumah LeYa. Bekalan air tak terputus di sini.. Hehe

    ReplyDelete
  4. kat rumah sha pun ada jugak gangguan air ni. kat kedah hehe

    ReplyDelete
  5. Susahkan kalau air tak ada nie.. huhuhu..

    ReplyDelete
  6. Aah, semalam mandi pun segayung sorang jer...hehhehe..bangun pagi ni dah ada...memang cepat.

    ReplyDelete
  7. Ingat kepala org rambut blonde tadi..hahahhaha pitam jap..:P

    ReplyDelete
  8. pada kita kan..biar takde elektrik dari takde air..haruuuuu..

    ReplyDelete
  9. Nasib baik area unah still ada air. Dok standby jugak

    ReplyDelete
  10. Peeghhhh panjang noo senarai kawasan terlibat tuu.kena bertabahlaa ya

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah