Saturday, April 22, 2017

Lembaga Hitam Himpit Waktu Tidur, Adakah Mimpi Atau Realiti..

Gambar dari google

Hi korang..

Pengalaman SA yang entah ke berapa kali..

Tak tau samada boleh percaya atau tak..tak tau betul atau tidak wujudnya hantu himpit kita waktu sedang tidur...Tapi memang dah selalu sangat kena..
Semalam SA terlalu penat. Dari office balik ke Seremban berdiri sampai Bangi...penat kat office tak payah citer la...memang kebetulan ramai pulak yang naik komuter..mula- mula memang dapat duduk..tp ada aunty india naik dari Bandar Tasik Selatan..SA bangun bagi tempat SA...maka berdiri la...
Sampai Seremban tak rehat lagi terus ke Muar..memang Abah yang drive..tp dalam kereta pangku Qhaira yang tetiba nak berpangku plak..dalam pukul 8 malam sampai Muar..penat sangat..lepas makan terus masuk tido..
Rasanya SA baru je nak lelapkan mata..tetiba rasa berat..SA x boleh nak berkalih..rasa makin lama makin berat sampai tak boleh nak gerakkan kaki tangan..cuba buka mata SA nampak lembaga hitam..mata merah..SA cuba baca ayat suci alquran tp mulut seolah terkunci..cuba menjerit suara tak keluar..ya allah..aku nak mati ke..lama juga dalam keadaan macam tu...akhirnya SA sekuat hati menjerit..baru SA dapat bergerak..berdebar, menggigil..Dania kejutkan SA..mak abah masuk bilik..adik lelaki tanya kenapa..SA ckp kena himpit lembaga..

Gambar dr google

Mungkin SA bermimpi..SA penat sangat..takde apa kata Abah..penat sangat tu..kejadian ini ntah dh ke berapa kali SA alami..ye mungkin SA terlalu penat dan bermimpi..mungkin salah urat waktu tido..

Wallahualam..sangat menakutkan..Terus teringat kawan baik yang meninggal dalam tidur..ya allah..panjangkan umurku..terlalu banyak impian ku yang belum tertunai..
Kejadian ini memang buat SA takut...

Nak tidur jadi teringat....semoga ia hanyalah mimpi ngeri..bukan beerti apa2..
Ada yang kata kesan psicology sebab kita stress..ada yang kata sleep paralys..tak tau mana yang betul..tapi kenapa nampak betul ada Lembaga Hitam?

Ada antara korang pernah alami?

Jom share dengan SA..


16 comments:

  1. Ana tak pernah rasanya alami perkara mcm ni kak. Cuma tgh tidur tetiba rasa sesak nafas dan susah nk bergerak tu adalah. Tak pasti tu apa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasa macam tu la ana..x leh bergerak..

      Delete
  2. Kak Sue sebelum nie kerap juga alami benda lebih kurang sama macam SA, tapi benda tu macam panggil suruh bangun bebetul depan muka. Kak Sue tak berani nak buka mata SA.. cuma baca ayat Kursi ja.. mintak tak ada apa-apa lah kan.. huhuhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak sue punya experience seram.. seriously kalau betul2 mai depan muka memang boleh pengsan. Nauzubillahiminzalik. Semoga kita dihindari dari perkara buruk..

      Delete
  3. Kata org kena himpit. Sebaik2 nya akak jangan tido dulu kalau driving atau perjalanan jarak jauh. Akak kena mandi dulu. Sebab takut ada benda mistik mengekot balik..tu kata org tua. Lagi2 kalau datang haid atau ada anak kecil di rumah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orang perempua bila tengah period memang benda2 gitu suka kan. Kena extrakan perlindungan..

      Delete
  4. Mama selalu pesan,,kalau balik dari mana-mana cepat-cepat mandi ambil wudhuk..walau bukan nak solat...lagi satu cuba elak berjalan waktu senja atau lewat mlm kecuali memang tak boleh elak..benda ghaib memang wujud..kadang kita nampak dalam sedar..kadang kita nampak dalam keadaan separa sedar...kalau kerap..akak cuba jumpa ustaz...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya, benda ghaib menang wujud. Mak pun selalu pesan macam ni. Balik dari mana2, jangan terus tidur, mandi2 dulu..

      Delete
  5. Dulu-dulu ada jugak kena lebih kurang cam ni... Rase tak boleh gerak... Geram betul... Bukak mata nampak kakak kat sebelah, try panggil, tapi tak boleh, tak kuar suara... Masa tu takut sangat,
    try gerak kan ibu jari kaki pelan2, kadang2 berjaya, kadang2 gagal, tapi bila tersedar tu lain plak situasi nyer... Tak tau lah mimpi ker ape... Sekarang xpernah kena dah... Lembaga xpernah nmpk lagi, Nauzubillah, minta dijauhkan lah...

    ReplyDelete
  6. Shad pernah jugak kena macam ni, few years back. Kita macam tak boleh nak mengucap, nak baca ayat kursi, fatihah pun rasa tersekat. Sebab badan dalam keadaan letih mungkin faktor jadi benda macam ni.

    ReplyDelete
  7. So far masih belum pernah kena kat Sally...lepas ni cuba ambil wudhuk dulu kak sebelum tidur :)

    ReplyDelete
  8. Dulu2 sebelum kahwin pernah rasa

    ReplyDelete
  9. sha selalu jugak dulu tapi sekarang alhamdulillah dah takdak gangguan macam ni

    ReplyDelete
  10. Dulu masa zaman sekolah dan dalam lingkungan umur 25 LeYa ada pernah alami jugak. Tapi selepas tu dan selepas berkahwin dah tiada. Mungkin sebab dah ada teman tido kot.. Hehehe...

    ReplyDelete
  11. masa zaman study duk hostel pernah kena..rasa dah jerut sekuat hati tapi takde org dengar.. tapi tak nampak byg lembaga ke apa..scary gak cerita SA ni.. nanti nak tidur jangan lupa baca ayat kursi n 3 Qul.. iqamat kat 4 penjuru bilik..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah