Tuesday, April 4, 2017

Menu Weekend Dari Dapur Suria Amanda

Hi korang...

Ada yang tunggu ke SA update citer pasal menu weekend, haaa...minggu lepas jer la SA boleh update minggu ni tak bleh sebab minggu ni kat KL...so..minggu lepas pulun habis- habisan...bukan pulun makn ye..pulun masak...Abah SA kan x berapa sihat..so as usual SA la yang masak...bagus jugak paractice makes perfect..sesekali airtangan sendiri menjamu family..masak pun mana yang senang dan campak- campak je..macam SA suka bereksperimen bab menu. Kadang jadi kadang tak jadi..selalunya xde yang specific. Main belasah je terus jadi satu resepi...Macam resepi udang Sweet Sour Tomyam tu..Apa yang terlintas je..semua main campak- campak...hehehe....

Jom tengok menu weekend SA...

MENU SABTU


Ikan Kembung Masak Pindang/ Singgang Campur Bendi


Udang Sweet Sour Toyam - Dah up resepi kat entry INI


Sayur kobis dan sawi goreng..


Telur Dadar


Ikan Kering Gelama 


MENU AHAD


Ikan Puyu Masak Lemak Cili Padi Campur Daun Asam Gelugor


Kailan Ikan Masin


Ikan Tenggiri Jeruk Goreng


Itu sahaja menu weekend SA kali ni...untuk minggu ni takde kot..SA ada kat KL, maybe ada event...kita tengok minggu depannya lagi...eh..minggu tu pun SA ada event la...kat Bangi Golf Resort Preview Ramadhan Buffet..erm..we see how la...Masak la SA nak kena sediakan banyak entry ni...bukan apa..kena cari la bahan lain untuk entry blog...nasib la....

18 comments:

  1. uii mang ai, lama gila tak makan msk lemak asam gelugur..sedap ye dah rasa telan ayo liyo ni hahaha

    ReplyDelete
  2. semua menu nyummy...paling feveret yang udang tu...

    ReplyDelete
  3. nsb dh lunch td, klu tak ish2... menggodanya

    daun asam gelugur tu rasa dia mcm ne kak? ke mmg bt campuran tp tak di mkn?

    msk pindang tuh, mkn ngn kuah dia je dh sdp, dana suke hirup2 kuah nya

    ReplyDelete
  4. Ikan tenggiri jeruk tu sedapnya makan dengan bubur...

    ReplyDelete
  5. awohhh dapnyeee kak sue ehhh.. nape sedap sangat.. adoiii.. menggugat iman ni.. hahaha

    ReplyDelete
  6. hmm sedapnya kak.. boleh tak masak kan saya untuk hari minggu yang akan datang

    ReplyDelete
  7. ya ampuuuunnnn sedapppnyaa..mmg 4-5 pinggan la nasik kalau makan camni..ekeke...

    menu singgang tu sama...semalam baru buat... hehehe

    ReplyDelete
  8. sedapnya mak aih meleleh ailio den ni ha, seronok berkumpul ramai2 kan SA

    ReplyDelete
  9. menu yang simple tapi sedap... terbuka selera

    ReplyDelete
  10. Udang tu paling menggoda. Besar-besar pula. Confirm puas dapat makan. Ana dah lah hantu udang kak. Terliur di buatnya.

    Singgang selalu juga makan. Simple tp sedap ya amat. Hehe

    ReplyDelete
  11. Sedapnya semua menu SA masak..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah