Thursday, April 6, 2017

Follower Blog Dan Google Plus Semakin Meningkat

Hi korang...
Penting ke follower di blog? Pada SA sangat penting sebab ia merupakan perkara utama untuk kejayaan seorang blogger sebab kehebatan blog dia di nilai dari berapa ramai follower dia dan follower sebenarnya memainkan peranan untuk menghidupkan perjalanan sesebuah blog  ..kalau follower ramai baru la pengiklan atau klien nak offer product review kan?Korang jangan tak tau followers yang ada sememangnya penyumbang kepada trafik blog.

Bertambahnya follower bermakna bertambah juga trafik sesebuah blog.kat bawah ni jumlah follower SA untuk setakat hari ni...

Follower google+ = 3495

Follower Blog = 1494

Ekceli bukan senang nak tarik orang follow blog kita tau..cara kita menulis, penceritaan, niche, gaya penulisan pun penting apatah lagi template yang digunakan. Blog yang senang di akses confirm ramai followers..paling seronok bila semakin hari semakin bertambah yang follow..ini bermakna blog kita diterima dan mereka akan berkunjung berulang kali setiap kali ada update terbaru dari blog kita..then jangan la korang menyombong plak..bila ada yang follow..korang follow la semula..jangan la x balas semula kan...lagi satu..tahap kerajinan korang update pun penting..SA sekarang memang cuba sehari 3-5 updates dan paling sikit 3 entry..kalau sibuk sangat 1 entry je..ye la..SA kan bekerja...

So kesimpulannya...followers sgt penting untuk sesebuah blog..dari follower tu la menentukan jatuh bangun blog kita..so buat blogger baru..sila widget follower kat blog korang..Korang yang belum follow SA tu kan...kalau sudi follow la..jom la meramaikan follower..sama- sama kita hebatkan blog kita kan..

Betapa seronok blogging bila ramai follower..trust me...


35 comments:

  1. wow..banyaknya..tahniah. blog saya masih sendu lagi. hehehe

    ReplyDelete
  2. tahniah kak. kita masih merangkak di sini. hehehe

    lagipun akak ni memang friendly, mesti semua seronok je baca blog akak. ye tak? :D

    ReplyDelete
  3. wahhh tahniah kak.. da cecah ribu dua2...

    ReplyDelete
  4. Tahniah SA, Kak Sue memang hari-hari akan singgah blog SA.. suka baca entri-entri SA :)

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah..tahniah..terbaiklah SA.. :)

    ReplyDelete
  6. Betul, seronok bila tengok angka follower makin bertambah..Bukan senang nak tarik orang untuk follow blog kita..Saya tak capai lagi tahap macam SA..Tengah usaha tingkatkan cara penulisan..

    ReplyDelete
  7. Sekarang ni banyak guna google plus...saya ni pemalu hehe

    ReplyDelete
  8. sy kalau rajin update sehari 1 entry. kalau kurang rajin, selang sehari ��

    ReplyDelete
  9. wahhh jealousnyaa. tahniah kak SA :D

    ReplyDelete
  10. wah..tahniah SA..moga lepas ni semakin naik follower
    ~ Kisahsidairy~

    ReplyDelete
  11. Terbaik ! Tahniah kak.. semoga sukses selalu <3

    ReplyDelete
  12. betul tu SA. Kadang2 followers ramai tapi tak membantu naikkan traffic pun. salah satu faktor blogger tu jarang on blog. hanya sesekali je log in blog.

    susah juga nak attract org baca blog kita. kena banyak belajar dari SA lagi ni.

    kadang2 kita BW banyak2 pun tapi yg balas balik kunjungan tu boleh di kira dengan jari. hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju dgn apa yang Ana cakap. Susah nak attract orang datang ke blog kita. Belajar sikit demi sedikit :)

      Delete
    2. Setuju ngan kak ana. Kiter rajin bw pun tapi tak ramai yang balas jejak. Redo je lah. Haaha.

      Delete
  13. congrats adik manis...:)
    setuju dengan komen ana suhana

    ReplyDelete
  14. Jauh lagi siqah nak sampai tahap kak SA. Apa pun, congrats kak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah pasti boleh..akak dulu pun follower ciput je Siqah...ALL THE BEST..insyaallah boleh

      Delete
  15. Follower saya keciput sebab tak pandai tulis. Bila tulis tak elok orang tak singgah pun. Saya sedang belajar tentang blogging. Teritama cara menulis. Itu yg saya lemah,

    ReplyDelete
  16. assalamualaikum SA..tahniah2 suria semakin meningkat...:)
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete
  17. Usaha SA berhasil... followers smakkn meningkat... hehehe

    ReplyDelete
  18. Wahh...tahniah SA...ramai tu follower blog dan Google+ :D

    ReplyDelete
  19. hebatnya boleh update sampai 5 entri sehari..saya nak buat satu entri sehari, perah otak pikir idea..huhu

    ReplyDelete
  20. tahniah sis.. alin singgah follow juga :)

    ReplyDelete
  21. aida hormat follower.
    sape follow aida and aida will follow back.
    then memang aida akan bw from reading list follower.
    sgt pening...

    ReplyDelete
  22. and memang gigih la 3-5 entri sehari.
    aida x sempat! ha ha ha 😅😅
    nak schwdule kan mcm x best.

    ReplyDelete
  23. Alhamdulillah..semoga terus sukses ya

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah