Thursday, April 20, 2017

Kalah Dengan Kelaparan, Terpaksa Masak Walau Lewat Malam

Hi korang....

Dari last week SA sibuk sangat...so adakala sampai rumah perut lapar tapi x larat nak masak..so minum air and terus tido..perut lapar buat tak tau je...esoknya makan sarapan lebih skit..tapi semalam SA kalah..kalah dengan kelaparan..stok dalam fridge memang ada sotong dan daging..daging for sure la dh beku dan amik masa lagi lama nak tunggu lembut..so amik sotong je...rendam kejap..panaskan air sampai mendidih dan rebus spaghetti..sementara nak tunggu spagghetti lembut..SA terus pi mandi jap..pas tu siapkan bahan untuk masak aglio olio...ketung ketang sensorang kat dapur dalam pukul 9.30 malam..giler makan malam lewat..
So maka terjadilah aglio olio sotong simple orang bujang....dapat la sepiring cukup untuk makan sorang...Aglio Olio sotong orang bujang main campak2 je sebab dh lambat sampai rumah..bahan ada cuma kemalasan melanda nak buat betul2..cincang bawang putih,cincang sotong,campak oregano skit,chilli flakes and tambah itu ini so jadi la cenggini..janji perut mak x menjerit lapar ye noksss....
Jadi la alas perut malam ni..hahaha..siap update kat FB...


Walau rupanya tidak secantik yang di bayangkan...tp SA kenyang...letak tepi jap diet.....


Pagi ni plak..rushing ke Tanglin...boss nak belanja satu dept sarapan pagi...dah selalu sangat makan kat sini...tapi SA rasa dh makin kureng la nasi lemak kat sini..tak tau nak cakap macam mana rasa kureng tu....x boleh nak describe...



Nasi lemak pilihan SA...ada ayam goreng dengan sambal sotong....walau bagaimana pun memang kat sini ramai yang dtg sarapan..makan tengahari lagi la ramai..waktu pagi ada live band tau..macam-macam lagu diorang nyanyi..dah rasa macam pi makan kenduri kahwin...boss SA enjoy betul makan siap nyanyi2 lagi ikut penyanyi live band tu nyanyi..lagu for sure lagu zaman dia la kan..
Alhamdulillah...terima kasih boss sebab selalu belanja kami makan...semoga dimurahkan rezeki selalu...


20 comments:

  1. Kak, ana kalau malas nk masak nasi memang goreng spaghetti sebijik macam resipi akak tu. Banyak macam mana pun boleh habis. Memang tak beringat lah org kata. Hehe.

    ReplyDelete
  2. Sedap pula tengok speghetti letak sotong ya..lain kali boleh cuba buat macam nie. Kak Sue lama dah tak makan nasi lemak SA..

    ReplyDelete
  3. kalau dah lapar,tetiba jadi kreatif..hahaha..pon sedap

    ReplyDelete
  4. fae pun kdg2 makan lewat malam hehe tapi berat badan susah nak naik2 :(

    ReplyDelete
  5. semoga Allah taala murahkan rezeki bos.. hehehe.. hadiah sudah saya terima.. entry penghargaan akan bakal menyusul.. terima kasih SA

    ReplyDelete
  6. yang campak-campak tu lagi sedap sebenarnya kan..kat tanglin makan nasi lemak ayam goreng dia takut nak makan..besar sangat.

    ReplyDelete
  7. untungla kalau ada bos yang suka belanja staff makan...

    ReplyDelete
  8. samalah kalau lapar even dah tengah malam pun, makan jugak..kalau duk tahan2 lagi tak boleh tidur nanti

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum SA...mmg betul tu kalau dah lapar mcm2 boleh jadikn...;)
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete
  10. Tak pernah lepas lagi nak ke sini.

    ReplyDelete
  11. kurang minat makanan yang ada sotong ni hehe

    ReplyDelete
  12. ala..klu pergi blog akak mesti ada gambar makanan..
    kita jadi lapoooo...hihihihi

    ReplyDelete
  13. sedapnya spageti...spageti plg senang kan kak

    ReplyDelete
  14. Kalau dah lapar makan aje Kak SA.. Daripada duk berkeriuk perut akak tu.. Kang gastrik lagi susah.. bedal aje kalau dah lapar..hehehe

    ReplyDelete
  15. Kalau lapar, memang tak boleh nak buat kerja. Nak tak nak kena isi perut dulu.
    Ps: Perut sekarang tengah berbunyi sebab tengok lazat sangat nasik lemak dengan spaghetti ituuu...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah