Sunday, April 30, 2017

Makanan Sedap Sepanjang Di Muar Minggu Lepas

Hi korang....
Selamat berhujung minggu....kemana kita hari ni? SA ada ni kat Seremban..petang ni nak balik KL semula sebab esok ada Ramadhan Review kat Hotel Bangi Putrajaya...review Ramadhan buffet kali ke 2 tahun ni..well..hari ni SA nak share gambar makanan sepanjang SA di Muar minggu lepas..semua makanan ni adik Ipar SA yang masak..ada la satu je lauk SA masak itupun Sambal Sotong gambar yang last tu...


Kari Ayam Kampung


Ayam goreng kicap untuk anak-anak 


Masak Tempoyak Daun Kayu - Mak Masak


Sambal Belacan


Asam Pedas Ikan Mayong


Ikan Belanak Goreng


Sayur Bayam Goreng


Sambal ikan cencaru


Sup Ketam


Sambal Sotong


Haaaa..meriah kan lauk..Sabtu dan Ahad punya menu..seronok makan ramai-ramai..tp knowing SA yang sedang diet pengambilan nasi..so..banyak meratah lauk je la..bukan x makan nasi langsung...cuma kurangkan jumlah nasi..adakala gantukan nasi dengan roti je...hehehe..kena turunkan sikit berat badan atas nasihat doktor...Family SA ni ada keturunan penyakit 3 serangkai..so kena la berjaga-jaga sikit....

Ini je entry yang sempat SA siapkan untuk hari ini...jumpa lagi di next entry...


9 comments:

  1. sedapnya sup ketam dengan sambal sotong tu kak. menggoda sungguh..

    wah bestnya dpt jemputan. selamat menjamu selera ye.

    ReplyDelete
  2. actually ne second attempt Fae try to leave comment here huhuhu internet lagging GRRR!

    dulu fae tak pandai makan ketam when it is in its natural form. kalo crab stick, crab ball, keropok ketam tu fae pandai..

    and beberapa bulan yang lalu fae ikut terjebak ngan kawan yg sgt suka meratah ketam hehe.. awal2 tu fae takut jugak when I tried to gigit and buka the kulit coz I imagine my fingers will get luka and such lol. sedap rupanya meratah ketam when it is in its natural form hehehe.

    ReplyDelete
  3. bestnya dapat makanan sedap sedap😍😋

    ReplyDelete
  4. Aiii meriahnya. Sedap ni. Serius first time dengar resepi masak tempoyak daun kayu. Boleh tau daun kayu tu macam mana? Huhu

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah