Thursday, April 25, 2019

Kali ke 2 Viral Fever

Hi korang...

SA mc 2 hari sebab viral fever lagi untuk kali ke 2, baru je seminggu batuk hilang...terkena lagi viral fever..sekali complete semua package Selsema, sakit tekak   demam panas dan batuk...sakitnya badan sebab semua sendi-sendi sakit...semalam balik Seremban mengigil kesejukkan..badan rasa sejuk yang amat padahal panas giler...orang tua-tua kata panas dalam..memang tak tunggu, sampai je Seremban terus pi klinik..pelik betul..demam datang tiba- tiba Selasa malam...SA telan panadol dan pagi semalam makin worst kat opis...nak balik tp mengenang kawan sorang lagi cuti so takde back up...tengahari semalam terus tido je...sedarpun dah pukul 2pm....tabahkan hati tunggu sampai petang...

Pagi ni bangun lambat sebab lalok ubat...abah kejutkan jugak suruh sarapan and makan ubat...nasib abah buatkan bubur..malam semalam abah masakkan sup ketam..takut denggi katanya...tekak sakit nak menelan..tapi paksa jugak..nak makan ubat kan....


Bubur nasi


Sup ketam


Keadaan masa balik dari klinik malam tadi

Sebab tu semalam seharian blog ni sunyi je...bahan ada je nak update...tapi keadaan memaksa untuk SA yang sangat tak larat...semua rasa ada...rasa nak pitam semalam ku tahankan aje jebat...cepat la demam ni berakhir...penat la...takkan nak mc selalu kan..dah la nak tukar dept nanti...mohon doakan yang baik-baik untuk SA...doc cakap paru-paru tak kuat sebab tu senang berjangkit..terus terbayang masa koma akibat H1N1 dulu...allah...mohon dijauhkan....SA mohon berehat untuk seketika...ada yang perli..demam sebab jumpa Tengku Permaisuri ke?

13 comments:

  1. cepat sembuh SA..banyakkan berehat.

    ReplyDelete
  2. moga cepat sembuh kak.. jgn lupa makan ubat dan rehat secukupnya..

    ReplyDelete
  3. Semoga cepat sembuh... Penyakit nie macam ada musimnya... Sekarang nie, memang ramai yang demam akibat virus infection...

    ReplyDelete
  4. GWS ye SA... jgn lupa mkn ubat n rehat

    ReplyDelete
  5. Take care kak...
    semoga cepat sembuh

    ReplyDelete
  6. Syagakillah kak. Take care and rest well.

    ReplyDelete
  7. Allahu..SA pernah koma ke dulu...moga dijauhkan dari semua yang buruk2...ameen!

    kita baca blog ni secara menurun ke belakang...alhamdulillah, skang da sihat kannn..

    ReplyDelete
  8. Moga cepat baik SA, makan ubat dan rehat yea

    ReplyDelete
  9. Aina hari tu demam mcm ni lah kak SA. Tak tahan tang sakit badan tu. Jadi sejuk smpai mengigil biru.teruk betul demam hari tu.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah