Monday, April 15, 2019

Pergi Camping Sihat Walafiat, Balik Camping Kaki Retak..Aduhai Anak...

Aduhai anak....

Dah la awak tu satu-satunya anak mama ni...awak la harta mama dunia akhirat....bila sakit macam ni hati siapa tak risau...nak marah tengah sakit...Kan betul kata hati mama malam Sabtu lepas..hati mama ni berbolak balik teringat-teringat kat dia..risaunya lain macam...tau-tau benda nak jadi..balik je dari camping kaki terhencut-hencut..suruh tunjuk tengok kat buku lali dh bengkak...petang semalam jugak bawak pi klinik buat xray...terus nampak retak sikit kat tulang area buku lali...doc refer hospital untuk simen atau rawatan selanjutnya..

Mulanya dia tak nak ..tapi nasib kau la nak oiii...dapat mama garang..kena paksa plak lagi....bawak KPJ..disebabkan hari Ahad makanya takde doc pakar...masuk la ward dulu...selama 15 tahun x pernah sakit serius macam ni..maka merasa la...admit hospital...


menahan tangis sebab kena pasang line kat tangan kanan tu


Atuk bab mengusik no 1...ni konon2 atuk jampi


masa ni pun atuk mengusik lagi...bengang je dia


Masa ni dh sakit sangat dh


Masa dalam bilik rawatan emergency


masa dalam ward

Lepas doc pakar check...takde apa yang serius...doc bagi balik dan rehat kat rumah seminggu...datang semula Sabtu nanti...terima kasih semua atas doa-doa buat Dania...alhamdulillah allah permudahkan...tengahari dah discharged sebab tak nak potong insurance banyak sangat... allocation pun tak banyak mana kan...

14 comments:

  1. Semoga cepat sembuh Dania. Rehat kaki tu dari aktiviti lasak untuk sementara ni ye.

    ReplyDelete
  2. alahai... sakit tau masukkan branula kt tangan tu.. cepat sembuh ya..

    ReplyDelete
  3. biasalah kak, jenis lasak n aktif dania ni kan....
    nsbla takde yg serius kan... atuknya pun ngusik je, nampak muke dia tu, muka tahan sakit n geram hehehhe

    ReplyDelete
  4. moga Dania cpt sembuh seperti sedia kala..aamiin

    ReplyDelete
  5. Moga cpt sembuh Dania...Aunty tau awak kuat !

    ReplyDelete
  6. semoga cepat sihat dania.. jgn buat mama awak susah hati.. apapun terbaik la atok sebab menceriakan dania walaupun dania muka bengang haha

    ReplyDelete
  7. semoga cepat sembuh dania. rehat secukupnya.

    ReplyDelete
  8. Semoga cepat sembuh ya Dania.. take care dengar cakap Mama tau..

    ReplyDelete
  9. Semoga cepat sembuh Dania. Jaga diri elok-elok ye.. Jangan lasak-lasak sangat.

    ReplyDelete
  10. alahaii.. moga cepat sembuh Dania.. take care.. aura ibu mmg tepat

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah