Tuesday, April 16, 2019

Udang Masak Lemak Cili Api Campur Pucuk Pegaga


Hi korang....
Hari ni SA masak plak..masih bercuti uruskan anak dara ni ha...nampak kaki dia dh beransur baik..cuma tak reti duduk diam..kita ni as a mom risau la lasak2 sangat kang lagi crack kaki tu..x padan bertongkat..cuci bilik air la dia..vacuum rumah la..letih menegah dia..mama ni bukan banyak cuti...baru pertengahan tahun cuti dh nak abih dh...macam ni la dia bila cikgu-cikgu bg tau...memang dia jenis tak reti duduk diam kat sekolah..dh crack kaki ingat duduk diam..takdenya....lagi dia melasak...eh..malas la nak mengomel..baik SA masak...
Hari ni SA masak udang masak lemak cili api campur pucuk pegaga...buat pedas-pedas skit...udang pun abah beli yang besar-besar...best betul makan...lama x makan macam ni...ada ikan tilapia goreng dan ada gak ayam goreng...alhamdulillah rezeki tengahari ni...korang masak apa? yang bekerja makan apa tengahari ni?


15 comments:

  1. Ya Allah bukak aje reading list, terus nampak ini menu...kesedapan melampau dah ni...huhuhu

    ReplyDelete
  2. Sedap ni SA. Arini syaza tak masak.. untuk anak je buatkan tomyam versi baby hehe

    ReplyDelete
  3. dana selalu tgk SA msk lemak cili api ngn daun pegaga, kene try jgk nih kak... nampak sedap lak pegaga msk mcmtu

    ReplyDelete
  4. Semoga anak akk cepat sembuh...
    Wah..sedapnya udang masak lemak...

    ReplyDelete
  5. Sedapnya SA.. Kak Sue belum pernah cuba masak lemak letak pucuk pegaga. Nak cuba lah nanti..

    ReplyDelete
  6. lama x masak masak lemak udang ni..nti nak try letak pegaga pulak..kuat betul anak dara SA..hope cepat baik

    ReplyDelete
  7. mak aii..terliurnya tgk udang tu..besar2..makan ngn nasi panas2..sedapnya..:)

    ReplyDelete
  8. Bukan macam Mama die ker yg sentiasa aktif.. Hehe.. Apa-apa pun semoga cepat sembuh ye Dania.. Sedap tol Udang Masaknlemak cili api tu.. Nak sikit boleh? Hee..

    ReplyDelete
  9. sedapnyaaaaa...semoga anakdara SA cepat sembuh.

    ReplyDelete
  10. melingkar2 udangnya.. alahai meleleh air liut tgk

    ReplyDelete
  11. sdpnya...tak pernah try msk dgn pegaga lagi.

    ReplyDelete
  12. dapnya..feveret masak lemak ni..tapi tak penah try buh sayur2 dlm tu..sedap yeak..

    ReplyDelete
  13. sedapnyaaaa..aduhh, masak lemak lagi!

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah