Friday, April 26, 2019

Pekena Steamboat di Johnny's AEON Seremban 2 Lepas Appointment Doctor

Sabtu lepas..SA bawak dania jumpa doc pakar kes kaki dia yang retak tu..sampai tengahari kat KPJ Seremban..punya ramai orang...then dah settle semua urusan Dania terus call grab pi AEON Seremban 2. Saje nak jalan-jalan dan pergi makan..ada la beli barang sikit...keperluan Dania semuanya...biasa la ada anak dara ni keperluan peribadi dia memang kena top up every month, shampoo la..skincare la..barangan dalam la...

Sampai je kami terus ke Johnny's pekena steamboat...


Kuah pencicah dia sedap


Amik ni je..ala carte...


Nasi ayam hainan share dengan Dania


Sedapnyaa...walau x banyak bahan tetap sedap


Dania ni kena paksa makan sayur...makan sayur sangat memilih dia ni


Rasa nak repeat semula la


Mama serabai sangat rasanya...


Mak abah x join sebab pi kenduri umah uncle kami kat Rantau..adik kepada Tok Mat bekas MB NS kahwinkan anak dia..malas nak pergi kebetulan ada appointment dengan doctor..alhamdulillah dania diberi appointment terbuka..tiada masalah teruk kaki dania cuma dinasihatkan untuk tidak bersukan sementara waktu..dia muda lagi so kaki yg retak tu cepat elok..Alhamdulillah senang hati mama

13 comments:

  1. Enjoying the food lepas dah dgr kata kaki dania tak serious. Alhamdulillah

    ReplyDelete
  2. Wahhh.. Sedapnya steamboat. Dulu ada kawan yg suka ajak Sk makan Johny Steamboat ni tapi sejak kami dah tak sepejabat lagi, dah tak pernah lagi makan di Johny, rinduuu

    ReplyDelete
  3. aduhai SA, lama dana tak mkn kt johnnys nih, teringin lak nengok nih
    paling suka dia punya sos cicah tu... kene pergi nih sebelum puasa nih

    ReplyDelete
  4. sesekali pekena steamboat kat johnnys ni best gak kan

    ReplyDelete
  5. Mana ada serabai...comel je mamanya. Dah lama tak makan kat johny ni..takde geng

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah kondidi Dania semakin elok, serabai tang mana akk tu??? cantik je nengoknya hehe

    ReplyDelete
  7. Alhamdullilah tak terok ya kaki Dania.. nampak sedap la SA.. bila lah nak cuba area sini..

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah..kaki dania dah baik..sdap plk tgk steamboat tu.. tambah2 yang banyak sayur..ymmy..lama tol xmkn steamboat..:)

    ReplyDelete
  9. Saya dah beberapa kali makan di Johnnys. Tapi tak minat sangat kuah pencicah tu cuma makan bahan-bahan steamboat dan hirup sup je😅.

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah...jaga kaki leklok kay dania..da sembuh nanti pun, leklok gak tau tauuu...

    johnnys ni kita suka nasi goreng dia..macam2 rasa, dapat pulak set sup tomyam dengan aiskrim...tak tahu la skang ada lagi ke tak..da lama tak makan sana

    ReplyDelete
  11. ni tempat fav Bonde and family kalau ke AEON S2.. walau ada tempat lain , tapi saka johnny kuat memanggil ha ha ha

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah