Tuesday, April 2, 2019

Genap 10 Tahun Kerja Di Malakoff Corporation Berhad

1 April 2009- 1 April 2019
Genap 10 Tahun Menjadi Wargakerja MCB


Hi korang....

Alhamdulillah....syukur ke hadrat allah s.w.t semalam genap 10 tahun SA berkhidmat di Malakoff Corporation Berhad ni..ini company paling lama SA kerja..alhamdulillah...so far SA selesa bekerja di sini dan tak ada masalah pun..Kat sini la SA belajar dunia korporat dan belajar banyak perkara seawal usia 31 tahun..rasa macam sekejap je SA kerja kat sini..tup-tup dah genap 10 tahun dh hari ni..bukan senang nak sampai ke tahap ni sekiranya tak sabar ..sekiranya x kuat semangat kan..gigih tau kerja. .segala onak duri dah SA lalui...

Pencen di Malakoff ke?

Alamak part ni SA x tau nak jawab macam mana..andai rezeki SA pencen kat Malakoff SA terima..SA x tau lagi in future macam mana nanti...moga rezeki SA makin teguh kat sini...bukan apa..at this age nak kerja kat tempat lain..rasanya macam dh x sesuai nak job hunting..nak pi interview...aduhai..dh tau dan dah rasa susah payah cari kerja kat KL dan menapak interview dari satu tempat ke satu tempat...merasa macam mana ke pscho ngan penemuduga...merasa kasut tumit patah...hahahha....macam-macam dugaan..Alhamdulillah semua tu SA dh tempuh dh ..cuma nak tempuh sekali lagi..memang tak la rasanya...harapan SA agar rezeki SA kat Malakoff  Corporation Berhad ni makin melimpah ruah..sepanjang 10 tahun ni banyak pengalaman SA kerja kat sini..tak tau SA nak gambarkan pada korang macam mana..apapun alhamdulillah...SA beruntung kerja di sini...harapan SA agar masa depan SA terus cerah...amin...

17 comments:

  1. tahniah SA..semoga bertambah maju lagi dalam segala urusan kerja.

    ReplyDelete
  2. Nieyl pun dah 10 thn keje dgn jabatan nieyl ni kak...

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah..tahniah kak sbab dah bertahan selama 10 thn. Cik nor baru masuk 7thn..sempat ke tak capai 10 tahun macam akak. Kalau ada jodoh kawen xsempat la ko capai 10thn tu..hehe

    ReplyDelete
  4. tahniah kak semoga bertambah murah rezeki. compamy yg well established macm ni moga ada rezeki pencen kat sini

    ReplyDelete
  5. waah.. tempat jatuh lagi dikenang kan.. ini pulak tempat kita da spend banyak masa disana. ceria2 selalu ya kak.. happy working =D

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah, tahniah SA. Kita doakan awk dapat menempuh dengan jayanya 10 tahun yg akan dating lagi, insyaAllah, Amiiinnnn

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah, tahniah SA... moga terus kekal happy kerja di situ, dana kt jupem ni pun dh masuk 12 tahun... kejap je rasanya

    ReplyDelete
  8. tahniah dh 10thn...bila kita selesa bekerja kt company tu pasti akan bertahan lama kn

    ReplyDelete
  9. Alhamdullilah.. Tahniah SA mampu bertahan sehingga 10 tahun di satu company.. X semua org boleh stay kat situ je..ramai cpt jemu.. Pas tu nk cuba environment baru..salute SA bertahan.. Hope bertahan smpai pencen kat situ..

    ReplyDelete
  10. Tahniah SA mampu bertahan 10 tahun ditempat yg sama.

    ReplyDelete
  11. Tahniah SA...nak kekal lama bukan senang kan..mesti bermacam-macam yang berlaku kan..
    Kenangan pahit manis 10 tahun tu mesti ada...teruskan berkhidmat SA ...syabas!

    ReplyDelete
  12. Wah, 10 tahun. Kalau dah selesa, maintain je kak. Rezeki dah tertulis di situ. Bukan senang nak cari kerja lain sekarang. Business pun ada naik turun, kalau tak kuat, memang krik krik la.
    Keep it up kakak!

    ReplyDelete
  13. Tahniah SA. Semoga terus bertahan utk 10tahun akan datang

    ReplyDelete
  14. insya'Allah...mudah2an semuanya dipermudahkan buat SA dan rezeki tetap di sana...

    ReplyDelete
  15. Tahniahhh. Selalu dok nampak bangunan Malakoff ni drpd KL Sentral tapi taktau pulak company apa :)

    ReplyDelete
  16. Alhamdulillah, semoga SA terus maju jaya.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah