Friday, April 26, 2019

Private IG?

Hi korang....

Dah kenapa SA private instagram SA? 
SA ambil keputusan untuk private sejak akhir-akhir ni ramai rakan blogger punya IG hilang begitu sahaja..walau SA x kena tapi sebagai langkah berjaga-jaga SA perlu buat tindakkan...terbaru rakan blogger Mekonie hilang akaun IG...agak mustahil nak dapat balik..jahanam hackers tuh..kurang ajar...semua follower dari luar negara SA unfollow...rasanya itu punca sebenar jugak kan... bukan main lagi hackers tu siap ugut kan...kesian Mekonie ..korang yang masih blom private IG elok berbuat demikian..bukan apa..kita as a blogger memang jadikan IG sebagai platform untuk kita buat task client kan?


SA x tau la kalau private ig ada potential kena hack ke tak kan...rasanya tetap ada..tapi sekurang-kurangnya SA ambil langkah berjaga-jaga..dh la gambar dalam tu banyak....aduhai...macam mana nak buat erk..risau SA dh...korang ada idea?

11 comments:

  1. Kena teport segera jika akaun ig kena hack..

    ReplyDelete
  2. dana pun privatekan ig dr sejak join ig, dulu tak suka sbb ramai org dok jdikan tempat iklan... tu privatekn...
    tp mcm dana tak risau sgt sbb takde sgt org nk hack hehehe... takde org kenal sgt mcm SA

    ReplyDelete
  3. tak private kan, sb ada task. Siapalah punya kerja tu ye

    ReplyDelete
  4. Oo..bahaya tu SA. Itulah dua tiga hari ni macam² kejadian pula geng blogger kena ye

    ReplyDelete
  5. zaman sekarang kita memang kena berhati-hati.macam macam cara orang boleh buat

    ReplyDelete
  6. Kannn...kita yang tak seberapa banyak follower dan gambo pun jadi risauuu....adeiii melampau jahat org hackers ni!!

    ReplyDelete
  7. Kak Sue tak private pun IG.. tapi risau juga cuma tukar setting untuk security tu SA..

    ReplyDelete
  8. Nasib baik takde IG.
    Tak risau kena hack

    ReplyDelete
  9. kita buat macam saranan mek onie tu...buat two way authentication...kat IG, kat FB dengan kat akaun Google semua kita buat..takut jugak kalo blog yang dia hack...huhuhuhu

    ReplyDelete
  10. hadoi memang problem ni walau tak kena dekat diri sendiri kena ambil langkah berjaga-jaga juga

    ReplyDelete
  11. aduh, IG kita open..nak kena buat private gak ni..risau plak..dh la nak kumpul followers tu bukan senang...jenuhhh nak kumpul...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah