Tuesday, April 9, 2019

Review | Buffet Ramadhan Masakan Bonda Kembali Di Dorsett KL

Hi korang..

Dalam masa sebulan sahaja lagi kita umat islam bakal menjalankan ibadah puasa, untuk itu sana sini dah hebat dh dengan promosi Ramadhan Buffet. Pelbagai pakej yang ditawarkan untuk korang berbuka puasa dengan keluarga dan orang tersayang...

Baru-baru ini SA berpeluang ke Preview Ramadhan Buffet Masakan Bonda Kembali di Dorsett Kuala Lumpur...apa yang menarik disediakan adalah pelbagai hidangan dari Bonda Kak Shikeen. Sekiranya korang rindukan masakan bonda di kampung inilah masanya untuk korang merasai suasana tersebut dengan 13 hidangan yang dibawa khas dari setiap negeri di Malaysia. Semua hidangan yang disediaka  merupakan resepi lama dan traditional. Juga terdapat lebih dari 100 hidangan yang terdiri daripada Daging Salai Masak Lemak Cili Api NS, Kambing Panggang Bersama Nasi Arab, Kari Kepala Ikan Pulau Pinang, Sambal Bilis Tempoyak& Petai Perak, Udang Masak Kalio Melaka, Ayam Masak Tomato Kedah dan Daging Salai yang di masak dalam puree Kelapa. Hingga tidak dapat dinamakan beberapa hidangan yang menambat hati untuk dicuba.

Jom tengok gambar...




































Ramadhan Buffet Masakan Bonda Kembali di @dorsettkualalumpur bermula 10th May 2019- 2nd June 2019 dengan harga RM98nett per person..30% diskaun untuk kanak-kanak berusia 11 tahun & kebawah dan juga warga emas..untuk tempahan sila hubungi +603 2716 1010 atau email : info.kualalumpur@dorsetthotels.com atau https://dorsettbooking.com/ramadan-kl.php

Dapatkan early bird vouchers @ RM88 nett segera..

Pengalaman SA makan di Checker's Cafe Dorsett Kuala Lumpur. Suasana sangat best dan cafe pun sangat luas serta selesa. Bercakap tentang makanan sememangnya ianya sedap dan menepati selera SA. SA sangat -sangat recommend korang untuk berbuka disini...kalau takde kawan nak teman...meh bawak SA sekali...hahaha...

9 comments:

  1. jenuhhh laaa banyak tempat menarik nak berbuka nanti hahahah

    ReplyDelete
  2. takmo tgk tgkmo tgk.... tp duk kelip2 bila nampak makanan yg sedap2 nih

    ReplyDelete
  3. Wowww menara macaroon tu jadi perhatian sungguh....banyak menu dia yerr....meriah...
    Tempatnya pun luas dan selesa nampak ...

    ReplyDelete
  4. perghh..tgk gambar pun dah terliur.. power2 menu dia..rugi siapa kat buka puasa kat sini..:)

    ReplyDelete
  5. mak aii. dia punya makanan tu macam tak sabar nak tggu ramadan.. makan sampai kenyang. haha

    ReplyDelete
  6. mak aiii menu dia mmg meniurkan betul,lah. Kalau ada terrajin ke KL bulan puasa., Boleh singgah

    ReplyDelete
  7. alahai banyaknya oilihan makanan sedap2 nampaknya tu

    ReplyDelete
  8. Banyaknya makanan popular tempatan dekat sini. Ni kalau tgh puasa tgk mau bergolak perut dibuatnya.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah