Friday, September 20, 2019

Acah- Acah Makan Nasi Lemak..

Hi korang...

Apehal plak main acah- acah makan nasi lemak ni? Hahaha...korang kan tau SA x leh makan pedas kan...sambal nasi lemak ni sedikit pedas pada SA..sebab tu SA acah2 je makan sambal tu...buat bagi perasa kata orang...Bukan la SA langsung tak bleh makan pedas...cuma tak nak biasakan sebab perut baru je nak elok kan...kang sakit balik payah..SA lama dah sakit..sampai terpaksa tolak banyak blogging task yang kena pi event...baru nak merasa pulih 3 minggu ni..takkan nak makan pedas kan...SA dah mula makan solid food semula..sebelum ni makan makanan lembut jer seperti bubur kan..naik muak plak berbulan SA makan bubur..takde stamina kata orang..

So gambar nasi lemak ni adalah ilusi semata- mata..hakikatnya SA amik sikit2 jer sambal tu...sambal tu plak sedap tapi pedas maybe sebab cili kering kot...cili kering kan ada jenis yang pedas dan tak pedas...


SA prefer telur rebus dari telur goreng kalau makan Nasi Lemak..


Ni kuih untuk meeting boss..


Less make up on Friday...

Semalam SA sakit belikat semula...tak tau la apa yang salah...salah makan mungkin tak la kan...SA menjaga pemakanan dan tak minum ais...tak minum coffee dan setahun dah...ikutkan rindu sangat nak minum coffee. Tapi demi kesihatan memang SA avoid semua ni...so SA semakin sihat ke..alahai...takde la semakin sihat tapi getting better...insyaallah...dengan amalan pemakanan yang sihat...doakan untuk SA ye...next appointment SA will be on 30th October nanti..harap keputusan semakin baik dan tak perlu lagi dah follow up specialist..

13 comments:

  1. take care ye kak SA, keep it up dalam menjaga kesihatan.

    ReplyDelete
  2. takpe jgn paksa diri kalau takleh makan. jaga diri tu, kesihatan paling penting. Semoga dipermudahkan segala urusan SA

    ReplyDelete
  3. Eh eh makan nasi lemak main acah-acah pulak ek hahahaha
    Jaga-jaga SA, take care yaa..pantang dulu okay ..

    ReplyDelete
  4. semoga SA cepat sihat.. jaga kesiahatan ye :-)

    ReplyDelete
  5. semoga SA cepat sihat.. jaga kesiahatan ye :-)

    ReplyDelete
  6. Semoga cepat sembuh seperti sedia kala.. Lame sgt dah tu x makan sedap2..

    ReplyDelete
  7. dapat rasa sikit pun jadilah kan SA sambal tu

    ReplyDelete
  8. suka kuih yang warna coklat ngan kuning tu...lupa lak namanya. SA jaga kesihatan tau....

    ReplyDelete
  9. Sha memang makan nasi lemak dengan sambal yang sikit.. Perut tak tahan pedas.. dan sep sikit.. suka makan dengan telur rebus juga.. hehehe

    ReplyDelete
  10. takpe kak, kita je yang tahu badan kita mampu tara mana...jadi kita sendiri je yang boleh jaga apa kita makan...better avoid than sakit kemudian..

    ReplyDelete
  11. sakit belikat means tulang belakang ke macam mana?
    apa2pun jaga pemakanan dan semoga semakin cepat sembuh

    ReplyDelete
  12. Semoga sentiasa diberikan kesihatan yang baik, Kak SA.

    ReplyDelete
  13. Semoga kak SA diberikan kesihatan yang baik

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah