Thursday, September 26, 2019

Masak Lauk Favourite Birthday Girl...

Hi korang...

Semalam kan sampai jer Seremban terus pergi pasar besar Seremban. Apa yang SA beli? Haaaa...lauk - lauk fav anak dara kesayangan SA tu la...SA beli daging batang pinang untuk masak kari dan jugak sotong besar2 untuk goreng tepung...dua makanan ni memang fav Dania...tapi sotong tu SA goreng malam tadi la..yang kari daging tu masak tengahari..

Masa dia balik dari sekolah tu memang dia terperanjat la SA dah ada kat rumah...hahaha...siap dia marah lagi kenapa amik cuti..ala birthday je pun tak yah la susah- susah cuti...eeee geram jer ngan Dania ni tau...kalau la mama dia ni tak fikir dia dari hari Selasa takde la mama dia sibuk- sibuk amik cuti..dia tak tau tu SA dah tempah kek and nak buat birthday celebration Sabtu nanti...


Sotong Goreng Tepung


Kari Daging


Sayur sawi goreng

SA tengah fikir nak masak apa untuk makan tengahari Sabtu nanti..sebabnya ada tetamu nak datang jugak selepas 3 tahun tak datang jengok Dania..so alang- alang ayah dia nak datang satu family, kita buat la sekali birthday celebration untuk Dania..cuma SA tak cakap jer lagi kat dia...hadiah pun tak cari lagi ni weyh....hahahah...SA nak beli apa? nanti la dah beli dan dah bagi dia nanti SA reveal eh...tahun lepas bagi gitar, tahun ni apa plak agaknya ye.....

13 comments:

  1. Wahhhh.. Mesti akan jadi kenangan seumur hidup Dania, kita plak yg rasa suspens, hihihi

    ReplyDelete
  2. Tak saabq nak tggu entry birthday kakak dania... sup sap dup dap rasa hehe fighting SA!

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah mama pandai masak sedap2 kan Dania :)

    ReplyDelete
  4. nampak sedap.. anyway.. follow sini yer..

    ReplyDelete
  5. Aunty pun suka gakkkkk...dapnyaaaaa

    ReplyDelete
  6. Sedapnya lauk favourite kakak Dania. Happy birthday kakak Dania. Moga membesar menjadi anak yang solehah. Aaminn
    hadiah beli emas kak.earings ke or gelang. masak lauk pauk untuk birthday celebration pun okay kak untuk tetamu jauh.kuih muih sikit camtu.

    ReplyDelete
  7. dania segan sebenarnya tu mama bila org sambut besday dia

    ReplyDelete
  8. Wahh lauk birthday girl ni..auntie JM pun suka..kari daging tu..ohhhh terliur

    ReplyDelete
  9. Happy birthday, Dania. Semoga terus diberikan kesihatan yang baik dan dipermudahkan untuk menjalani PT3.

    ReplyDelete
  10. hihihi..demi anak tersayang, kita sanggup aje kannn amek cuti untuk luangkan masa bersama...

    ReplyDelete
  11. Besar dah dia.. Siap marah pula akak ambil cuti.. Matang Dania nie..
    Happy birthday ye Dania..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah