Friday, September 6, 2019

Craving Satay..Tapi.........

Hi korang...

SA craving satay last week...tapi....tapi apa kan? tapi dapat yang tak sedap...kuah tak sedap...satay kalau nak sedap selain ramuan pada satay dah tentu- tentu kuah satay tu...tengok nampak cantik la daging ayam dan satay daging tu...tapi liat part daging dan kering part ayam...kalau satay ayam SA suka yang siap ada lemak- lemak skit dan lembut..macam tu jugak la satay daging...biar lembut dagingnya dan kena dengan bumbu yang diperap tu...

Tapi dah rezeki makan aje la kan...takkan nak membazir plak...


Rupa paras tu sangat menggiurkan...


close up skit...tapi rasanya failed...

Kalau kat area umah sewa SA kan...SA paling suka Satay Subang...memang sedap...nanti nak ajak la bebudak rumah pi makan Satay Subang...kat Seremban plak payah nak jumpa satay yang sedap...kalau ada pun kekadang pi dah habis, kadang-kadang plak ketupat dah habis..semua tu yang jadi failed tu...kat rumah tu tak ramai yang minat satay...anak dara SA lagi la x makan satay...ntah tak faham la kenapa dia tak suka satay...sepupu- sepupu dia semua suka satay...bila tanya, jawapan dia...ntah...dah tak suka..nak buat macam mana...dia kalau ayam memang fav dia la..kalau daging mesti daging sahaja, no lemak- lemak..sebab tu kalau buat rendang adakala campur dengan lemak- lemak ke, organ dalaman ke..dia akan kais2 pilih daging sahaja...seafood dia suka sotong je..ketam ke udang ke..dia makan..tapi kena kopekkan untuk dia la...kadang- kadang letih melayan...dia sangat tak ikut perangai SA yang tolak batu ngan kayu je bab makan..sayur pun dia sangat memilih..kena paksa makan sayur baru dia makan..buah apatah lagi...penat mama dia ni bersyarah bab kepentingan sayur dan buah- buahan....

Minggu ni cuti 3 hari lagi....kemana korang semua?

SA takde perancangan lagi...x tau la nak kemana...lepak rumah jer kot as usual...then petang brisk walk keliling taman...

15 comments:

  1. Yelah kat Seremban kalau Mrs. A beli satay pun kat merata takde yang betul-betul wow!

    Cuti 3 hari balik kampung tengok wedding anak jiran :-)

    ReplyDelete
  2. haaa boleh buat daging satay masak lemak cili api kalo tak habis...ahahhaha...kot2 jadi sedap sikit

    ReplyDelete
  3. Kalau Sis makan satay, paling failed satay tu kalau takde bawang! Walau sedap macam mana pun, kalau takde bawang, memang terus fail rasa...
    Pernah dulu, bawa bawang dari rumah sesiap SA..huhuhu

    ReplyDelete
  4. Ish, anak dara kita hantu sate tau. Tapi rasanya anak SA tu mcm kita dulu la, tak suka sate, tapi bila dah kahwin dgn org yg suka makan sate, kita makan lah jugak

    ReplyDelete
  5. Alaaa sayau je baca. Memang pun mai tang craving tu tetiba dpt yg kena dgn anak tekak ni boleh main jiwa ooo.. Cuti2 susuk rumah je SA. kerja jugak hehe

    ReplyDelete
  6. sama aku ler...langgar semua makan oii hahahha

    ReplyDelete
  7. ini kira masih nk kene cari lg nih SA, selagi tak dpt rasa macam yg kite nak, mmg kene cari lagi yg lain... kalau dana gitu heheheh

    ReplyDelete
  8. sate yang pernah try dan sedap so far adalah dr bangi. tp kedai tu x tau nama ape seba tiap kali ank buah dtg klang, memang order sate dr bangi tu. hehe

    ReplyDelete
  9. Meh g Nilai. Sini ada Sate Willy...so far mkn mmg puas ati sedap!

    ReplyDelete
  10. Saya pun tak makan sayur...taktau kenapa

    ReplyDelete
  11. Tawar hati nak beli sate kat area rumah Yan ni... sate keras...banyak lemak dan kulit... bakar sampai rentung....kuah failed...celup tak lekat...cair dan terlalu berminyak.

    ReplyDelete
  12. Dari segi rupa paras memang nampak sedap tu kak

    ReplyDelete
  13. Saya pun macam Dania juga. Tak makan satay😅. Perancangan hujung minggu ni ialah menyiapkan fyp dan kerja-kerja yang perlu dihantar minggu depan. Memang tak keluar berjalanlah.

    ReplyDelete
  14. Kalau jumpa yang betul2 sedap, dah tak pandang tempat lain dah.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah