Saturday, September 7, 2019

Mee Rebus Favourite SA..

Hi korang...

Selain satay, SA suka sangat menu yang berasaskan mee...sebab tu la perut SA ni susah nak elok..haha..asyik asid reflux je...well Mee rebus antara makanan yang SA suka..cukup rasa rasanya..ada daging, sayur skit...bawang goreng..walla!!!..nak buat sendiri tak confident so better beli..kat opis SA ada Kedai Opah..kedai ni x banyak menu..hanya jual menu speciality diorang je...antaranya Soto Nasi, Laksa, Mee rebus dan macam-macam lagi..Boss SA paling suka Soto Nasi kat sini..then Khamis lepas SA cuba Mee Rebus..kuah sedap cuma satu je la..terlalu pedas sampai SA x leh makan...mengalir segala air hidung...sejak tu la perut SA sakit balik...padan muka kan..haha..xde pilihan la...SA kalau x bawak bekal mmg payah nak cari makanan...


condiments mee rebus


Kuahnya


Hasil bila dh dicampurkan

Then semalam SA makan kat NuSentral dnegan kawan opis...as usual la dengan Amnani..Kami makan kat Waroeng...SA x nak makan nasi...so order Bakso Special....memang sedap bakso kat sini dan tak pedas...biasalah kalau nak pedas kena la amik sos yang dah di sediakan...


Sedap kan?


SA minum air durian belanda fresh..sedap sangat


Amnani makan Nasi Udang Petai

Sebenarnya sejak berpisah department kami kah jarang makan sama sebab sekarang masig-masing sibuk dengan lambakan kerja..SA plak sejak perut semakin teruk SA bawa bekal ke tempat kerja..kadang hari2 SA bawa bubur...dan adakala kalau bosan SA bawa nasi...tapi masih memilih nasi guna beras basmati...next Selasa kena la bawa bubur pergi kerja semula...kena rawat semula perut ni dengan cara jaga semula pemakanan..makan ikut masa..SA amalkan Suku Suku Separuh...bukan untuk kurus semata tapi untuk lebih sihat....petang ni nak pi Pasar Malam cari ulam-ulam daun..

Selamat berhujung minggu korang....

9 comments:

  1. Sedapnya.. mi rebus favourite qis jgk

    ReplyDelete
  2. Adoiyaii...sedapnya... saya pun suka makanan jenis mee ni... mi kuning ke..mihun ke...mi maggi ke... semua suka

    ReplyDelete
  3. selera akak dgn saya sama la.. sate dan mee rebus.. boleh try kalau ada area sana nanti

    ReplyDelete
  4. Sedapnya! terliur tengok petang² ni

    ReplyDelete
  5. Selera kita berbeza lah, Kak SA. Saya prefer nasi daripada mee😅.

    ReplyDelete
  6. Suka juga makan mee rebus ni
    Jarang2 jumpa yang supersedap.

    ReplyDelete
  7. wah sedapnya..mennggoda tgk udang petai tu..:)

    ReplyDelete
  8. sy prefer mee bandung. tp mmglah kak...biasanya lepas makan mee kuning mesti perut rasa macam gassy sebu gitu.

    ReplyDelete
  9. sama macam husben saya, suka benor Mee Rebus..kita lak yang tak baper nak lalu ngan mee rebus..tapi kalau tak ada menu lain, makan je..cuma not so favourite la citer dia...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah