Thursday, September 5, 2019

Siapa Pakai Lipstick Macam SA Mesti Nak Kedap Bibir Ngan Tisu Untuk Finishing

Hi korang....

Hari ni SA sibuk giler ngan kerja...bulan 9 sampai bulan 11 ni sibuk dengan investment punya task..SA support staff je so memang akan sentiasa busy la..busy dimana SA dan department akan sibuk kerja sampai ke malam...ikutkan memang la letih tapi dah tanggungjawab kan...well SA bukan nak citer pasal tu..just nak citer santai- santai je...apa yang SA buat tengahari tadi...SA sempat makan, sempat tido 15 minit, sempat touch up lipstick...hehehe....biasa la lepas makan lipstick semua hilang telan sekali...

Hari ni SA makan mee rebus...ingatkan tak pedas...eh..eh...pedas sampai mengalir air hidung..takut perut problem terus stop...nasib ada standby buah dan sandwich...

Meh la tengok gambar SA..mengada- ngada tengahari tadi amik gambar..ari ni OOTD pakai blouse ngan skirt..nak amik gambar penuh segan...cukup la amik gambar macam ni je..haha..


Touch up lipstik...


Dah touch up..


Kedap bibir kat tisu..


Done...

Siapa perangai macam SA tiap kali pakai lipstick akan kedap bibir ngan tisu? kenapa buat macam tu?
Haaa..SA belajar dulu kedap bibir kat tisu untuk lipstick tu kekal melekat cantik kat bibir kita dan kekal sepanjang masa..itu yang SA belajar la..tapi tak tau la orang lain...maybe ikut jenis lipstick gak kan..Bulan ni smeua benda dah habis dah...foundation nak abih....haihhh....tengah nak guna duit banyak ni la macam- macam benda abis...nasib baik barang makeup Althea banyak lagi...cuma compact powder, primer foundation dengan foundation jer nak abih ni....kena la overtime banyak- banyak bulan ni untuk standby beli stock untuk 5 bulan..ya allah ya tuhanku...murahkanlah rezeki ku...aminnnn.....

10 comments:

  1. hai kakak tak penah x cantik.. saya tak kedap kak.. terus on je hihi

    ReplyDelete
  2. Saya kalau pakai lipstick shining tak dap dap pd tisu

    ReplyDelete
  3. kadang2 buat jugak, time rasa mcm tebal plak lipstik..

    ReplyDelete
  4. tak pernah kedap...kalo ngade2 feeling cam cite cina zaman dulu kala, haa baru la kedapkan...hahahahha

    ReplyDelete
  5. Aamiin moga murah rezeki . Suka gak kedap bibir ni. Tp sesetengah lipstick la

    ReplyDelete
  6. Dulu2...masa ikut kakak angkat mengandam...mmg pengantin buat macam tu...
    Sekarang saya tak buat pun...pakai lipstik pun on off

    ReplyDelete
  7. Biasa pakai lipstick matte or tint. just rapatkan bibir bagi rata camtu je :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah