Monday, September 30, 2019

Walau Cuti Tetap Kena Masak..

Hi korang...

SA cuti hari ni...bila cuti macam2 benda nak buat..ikutkan hari ni dh start PT3 tapi bagi menghormati kemangkatan ayahanda Sultan Kelantan maka Negeri Kelantan mengistiharkan 29hb dan 30hb sebagai cuti peristiwa..so kertas BM di tunda ke tarikh lain..SA dh siap amik cuti sebenarnya..ingat kan nak batal cuti..tapi mak plak x sihat...so SA teruskan aje la cuti SA...pagi2 SA dh pi pekan Kuala Pilah beli barangan dapur...pekena rojak Berahim atau Rojak Kuala Pilah jugak...dh lama lak makan so bawak la mak abah makan kat situ...balik dari Kuala Pilah terus pi Econsave beli barang dapur yang lain...sesambil cari cari bahan nak masak untuk anak dara tercinta tu..hari ni masak simple aje dan lauk fav dia....


Ikan cencaru goreng kunyit & bawang putih


Sayur Kobis Masak Lemak Putih


Sambal gesek

Itu je la menu untuk tengahari ni...cuaca hari ni mendung je..nampak jerebu masih ada..sejak jerebu ni udara sangat x bagus..nak bernafas pun rasa x cukup oksigen...sebab tu SA prefer duduk dalam rumah je..kalau kat opis SA prefer duduk dalam bangunan je..kesan jerebu ni bukan sikit2...jangkamasa panjang...Mak SA kena effect tu la....badan dia lemah..SA dh bawak pi klinik..so far jantung dan paru-paru mak ok...tp ntah la...antibody dia lemah...

Esok SA up birthday celebration Kakak Dania ye...

18 comments:

  1. Ada sayo ada ikn goreng perghhh dah cukup menyelerakan..sayo kobis lemak putih tu biasa kalau tambah satu lagi menj..sambal belacan..nikmatnyaaa

    ReplyDelete
  2. hari sabtu haritu ammi pun masak sayur kobis lemak ni..lawan dengan sambal ikan.

    ReplyDelete
  3. sayur lemak, ikan cencaru...yummyyy....menguji keimanan tgh puasa ni hehe

    ReplyDelete
  4. simple tapi sedap..moga emak akak cepat sihat..

    ReplyDelete
  5. Walau dah kenyang makan nasi royale tapi posting SA ni buat kita kecur plak, hahahah

    ReplyDelete
  6. sedapnya kobis masak lemak tu.. makan dgn sambal tumis mmg sedap

    ReplyDelete
  7. Terliur dengan sambal gesek tu.. Adehh😁😁

    ReplyDelete
  8. 1st time kak ana tengok menu ikan cencaru tu SA, nampak sedap juga tu :)

    ReplyDelete
  9. Sambal gesek tu sedapnyaaa nmpk SA. heheh Ikan cencaru goreng sambal sumbat pun sedap SA makan dgn kobis masak lemak tu. Fuhhhh Yayyy tak sabaq nak bca entry birthday kakak dania!

    ReplyDelete
  10. sambal tu memang menyelerakan, lebih2 dapat makan dengan nasik panas... umm nyam nyam nyam

    ReplyDelete
  11. betul tu...walaupun da start hujan lebat, masa kat shah alam ri tu nampak teruk sangat jerebunya...balik johor batuk2...

    ReplyDelete
  12. SA ni tak pernah masak yang simple, sentiasa terliur dana menegoknya

    ReplyDelete
  13. Semoga anakanda tersayang dapat menempuhinya
    dgn tenang..insyaAllah kejayaan menunggu..

    ReplyDelete
  14. Nampak sedap je masakan Kak SA😋.

    ReplyDelete
  15. Wah.. ikan goreng tu.. Kalau Sha, memang sekejap je licin ikan tu.. Ratah gitu je, sedapnya..

    ReplyDelete
  16. Ehhh macam sama je jalan cerita kita ni. Ambik cuti, anak postponed PT3, lepas tu tak cancel cuti hahaha. sedap nampak lauk simple SA tu. betul tu.. dalam pada kata cuaca mcm dah ok dari jerebu, rasanya better duduk dalam rumah/ tak perlu keluar mana2.. semoga SA & Mak SA sihat2 belaka ya..

    ReplyDelete
  17. Sedapnya hidangan one set lauk pauk akak ni

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah