Sunday, October 27, 2019

Salmon Grilled Versi SA..

Hi korang...

Happy Deepavali..selamat bercuti kepada yang sedang bercuti..SA as usual mereput kat rumah tak kemana..keluar pun pi tempat terdekat je....takde plan bercuti ke apa...badan tengah tak sihat ni semua kena jaga kan...

So semalam SA masak Salmon Grilled versi SA sendiri...x tau nak masak apa sebab SA tengah menjaga pemakanan..nanti nak check up Rabu nanti...so kita belasah masak Salmon Grilled, makan ulam..avoid macam-macam benda...

Perut?

Alhamdulillah dh ok skit...sengal2 je tinggal....


Bahan  perap
1. bawang putih 2 ulas
2. halia sikit..
3. Sos tiram 1 sudu
4. Sos ikan 1 sudu
5. paprika 2 sudu
6. Black pepper 2 sudu
7. Lada sulah 2 sudu
8. No garam at all
9. Olive oil 1 sudu untuk gril

perap 1/2 jam


Grill 4 min guna pan aje..


Hasilnya

Hari ni makan kenduri..kenduri arwah dan akikah rumah makcik saudara...sda lauk kambing..hahaha...matilanak kalau SA makan...rasanya makan lauk ayam je la kot...

Cuti-cuti ni korang pi mana?

15 comments:

  1. hari ni duduk rumah jew SA.. sedap ni salmon.
    makan gituu je layaan..

    ReplyDelete
  2. Sedapnya! Malam-malam baca ini terasa lapar pula.

    ReplyDelete
  3. tak pe lah SA.utk kesihatan. tambah-tambah nak pi follow up di hsptl ni, tahan la nafsu makan buat sementara..hehe

    ReplyDelete
  4. alahai..tiba2 jer perut berkeroncong..:)

    ReplyDelete
  5. Satu slice brapa rm?anak akak yg keje chef tu cakap selor dh beratus2 harganya..

    ReplyDelete
  6. wah..mesti sedap ni SA..kita tak pernah lagi beli salmon..hehehe..

    ReplyDelete
  7. Sedapnya Salmon grilled kak SA.. mengancam gitu..
    Tak de kemana pun kak.. lepak rumah je..

    ReplyDelete
  8. ammi jarang2 makan salmon...rasa cam org kaya pulak bila sesekali makan ahakss

    ReplyDelete
  9. Sedap giler ikan salmon. kalau grilled memang terbaik. hidang dengan sos mayonis perah lemon sikit.sedap!

    ReplyDelete
  10. dap dap...ayu suka masak ngan pasta..olio aglio ke, pesto pasta ke..layan!

    ReplyDelete
  11. sedap salmon ni, harga dia pun boleh tahan kan

    ReplyDelete
  12. Bolehntry untuk menu berpantang nanti ni

    ReplyDelete
  13. kita tak berapa suka salmon sebab rasa hanyir dia kuat sangat...tapi kalo orang terer masak, hanyir dia hilang entah ke mana, fuhhhh memang boleh bertambah kepingan salmon! haha

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah