Monday, October 21, 2019

Tengok Wayang Maleficent Mistress Of Evil Dengan Anak Dan Anak Buah...

Hi korang...

Dah tengok citer Maleficent: Mistress Of Evil? Lama tau tunggu nak tengok cerita ni...bukan apa SA dah janji ngan anak- anak buah SA nak belanja diorang tengok citer ni. Sejak tu meniti di bibir masing- masing bila mama nak bawak pergi tengok wayang. SA macam biasa akan cakap la..kalau semua behave tak nakal dan ikut cakap mama, boleh la mama bawak..tapi kalau nakal sangat x dengar cakap memang mama tak kuasa nak bawak la..so sejak dari hari tu mereka memang sangat- sangat behave sebab nak ikut mama pergi tengok wayang...hahahaha...bijak tak SA..bukan apa takde pengalaman handle anak- anak buah tanpa mak ayah diorang...nak- nak Sikembar ni agar lasak sikit..SA nak bawak Dida jugak tapi tu la dia x dapat ikut..ada hal lain plak...cuma masa beli tiket tu banyak pawagam dah penuh dan tiket available pukul 3.30 je. Punya la diorang berzikir kenapa lambat, kenapa x masuk lagi..macam- macam la...nasib baik kakak Dania pun ada sekali...


Sinopsis Maleficent: Mistress Of Evil
Sekuel ini, yang berlatarbelakangkan lima tahun selepas situasi dalam "Maleficent" (2014), menerokai hubungan rumit di antara pari-pari bertanduk Maleficent dan Puteri Aurora, yang telah menerima lamaran Putera Phillip dan bakal menjadi permaisuri. Walau bagaimanapun, mereka tidak menyedari bahawa ibu putera itu, Permaisuri Ingrith, merancang untuk mempergunakan perkahwinan mereka bagi memisahkan pari-pari dan manusia selama-lamanya. Peperangan yang bakal berlaku itu meletakkan Maleficent dan Puteri Aurora pada pihak bertentangan, menimbulkan persoalan kepada mereka berdua mengenai ikatan keluarga mereka yang rumit.






So far sangat puas hati..sama jugak macam Maleficent 1 masa 2014 dulu, jalan citer memang sangat best dengan warna warni kehidupan dongeng kan...teruja betul kami tengok citer ni...kalau ajak repeat SA sanggup..hahaha...biasa la citer princess -princess ni memang melekat di hati terutamanya anak- anak kecik kan...cuma tak bestnya Dida takde la...ikutkan SA nak ajak makan KFC sebelum tengok wayang tu..tapi orang penuh plak..masa tu dah pukul 3 petang..so next time la mama belanja makan KFC...Yang penting diorang happy tengok wayang Maleficent Mistress Of Evil ni..kena balik cepat sebab diorang ada agenda lain petang tu nak ke Melaka...

SA sangat- sangat recommend korang bawak anak- anak gadis korang tengok citer ni..nanti bleh tengok keterujaan wajah diorang tengok citer ni...Sikembar memang suka princess2 ni..lepas tu semalam sibuk la bercerita kat Acu diorang citer ni best la segala la jalan citer diorang duk ulang citer..eh bukan budak- budak perempuan je tengok citer ni tau...SA perasan dalam panggung Sabtu lepas ada ramai budak- budak lelaki remaja pun tengok citer ni...mula- mula agak musykil la..tapi nak buat cane kan maybe takde citer lain yang diorang nak tengok...hahaha...husnuzon...

21 comments:

  1. Ammi pun kena bawa anak2..tp ammi kata kat dorang selagi tak reti nak simpan duit belanja sekolah sekurang2nya ada rm10 hujung minggu ni ammi tak bawak.

    Biar dorang tau apa ertinya duit..bukan murah tiket wayang sekarang ni.

    ReplyDelete
  2. Yg 1 punya pun tak tgok lagi huwaaaa. dah keluar yg 2 :') Seronok la dapat bonding2 dgn anak2. Taktik yg plaing berkesan.. hehe kalau nak pegi mana2 jgn buas2, dngar cakap. kompem semua behave kikiki

    ReplyDelete
  3. Seronok ada gang tengok cerita ni.. comel je mama bawak 3 orang anak keluar hehe

    ReplyDelete
  4. Seronok dpt luangkan masa dgn anak2 ni tgk wayang..
    ramai review bagus ttg filem ni..nak kena tgk jg nti..

    ReplyDelete
  5. Anak dara akak yg form 1 tu pun dh pandai ajak kakaknya tgk wayang time cuti...

    ReplyDelete
  6. soon kolin pergi, tunggu imran balik asrama huhuhu

    ReplyDelete
  7. cik qilah dah berzikir nak tengok adeh anak dara sorang tu

    ReplyDelete
  8. dah baca jugak pasal review filem ni, ramai yang kata best... teringin nya nk layan filem ni kat wayang... cuma masa je yang tak mengizinkan.

    ReplyDelete
  9. Tak sabar nak tengok. Belum sempat nak tengok wayang lagi ni.

    ReplyDelete
  10. suka tgk kalau angelina jloie berlakon..dah tgk siri first dulu yg ni belum lagi

    ReplyDelete
  11. tengok trailer dia macam best, visual dia cantik sangat

    ReplyDelete
  12. Memang Is gaji, rasa nak pergi tengok Maleficient 2 ni. Suka tengok Angelina Jolie..

    ReplyDelete
  13. Ramai kata best cite ni, nak tengok gak laa...tapi siapa ek nak temannya ermmmm....

    ReplyDelete
  14. mesti diorang enjoy tengok maleficent
    heheh

    ReplyDelete
  15. Daddy bdk2 ni dah start busy keje, tunggu masa sesuai nt br nk tgk wyg dgn semua

    ReplyDelete
  16. Belum tengok lagi tapi ada plan nak tengok gak..hihihi

    ReplyDelete
  17. bestnya akak dah tengok. ana plan nak tengok nanti.

    ReplyDelete
  18. lama tk tgk wyg..ankdara suka gk cite ni sbb die peminat maleficent yg sblum ni

    ReplyDelete
  19. okey, boleh ajak en.asben pi tgk ni...

    ReplyDelete
  20. wahhhh bestnya ada geng, kami kalau tengok wayang sorang-sorang je. Tak berkesempatan lagi tengok cerita maleficent. Tengok kat iklan macam best sangat sebab dah tengok yang season 1 dulu tu.. harap-harap hujung minggu ni ada masa.

    ReplyDelete
  21. Sha baru nak pergi tengok.. hehehe

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah