Friday, October 18, 2019

Sos Apai..2 Minit Siap!!!

Hi korang...

Pernah dengar Sos Apai?tak pernah? SA pun x pernah dengar sebelum ni..sos sos apai ni adalah sos untuk kuew teow goreng...memang tgh popular la sos ni..harga pun bleh tahan gak quite expensive..SA beli beri kawan office. Sos Sos ni bukan sahaja untuk kuew teow goreng tapi boleh juga guna untuk mee goreng, bihun goreng dan apa jenis masakan yang simple..

So SA guna untuk buat sambal ikan tilapia, kebetulan masa ni abah SA baru balik memancing kan..dapat ikan fresh so kita kasi goreng la buat sambal...dah kawan SA tu cakap boleh je guna untuk masak apa pun..SA pun testingla buat sambal ikan tilapia ni....

Harga sos ni RM18..dekat Shopee pun ada jual...



Sedap ke?

Alhamdulillah memang sedap...SA guna 4 sudu sos Apai ni..kenapa nama dia Sos Aai memang takde la SA siasat..SA ni jenis cepat terpengaruh..memang cepat je la SA order kalau bab masakan kan...korang pun tau SA memang suka memasak...sebelum ni terjebak dengan pes Mak Pon..hahahha...lepas-lepas ni tak tau la terjebak dengan sos apa plak...next week kena bawak bekal la..dh seminggu lebih x bawak bekal ni...ntah apesal pemalas teruk sangat seminggu ni...

18 comments:

  1. Xpernh dgr.. Kiranya beli thru agent la ye.. Brp harga tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat Shopee ada jual Amy, RM18 sebotol...ngan agent pun SA beli RM18

      Delete
  2. serius baru dengar nama sos ni, SA..lgi ketinggalan..tak pe, nanti nak usya kat shopee..

    ReplyDelete
  3. First time dengar nama sos ni. Nak beli satu la, boleh buat char kuey tiaw sendiri huhu

    ReplyDelete
  4. ammi tak pernah dgr pon. nanti boleh try beli. senanglah kerja xyah nak blend cili beria-ia

    ReplyDelete
  5. wah..blh bli ni..bnyak kegunaan dia..:)

    ReplyDelete
  6. Nampak sedap sangat ikan tu...garing. :)

    ReplyDelete
  7. Tak pernah dengar jugak. Ooo... Nanti try usha di Shopee.. Hee..

    ReplyDelete
  8. wow! menarik. boleh tiru resipi ni

    ReplyDelete
  9. Tak pernah dengar pulak sos apai..ni sos char kuew teow masak kuew teow ni. Kalau boleh guna masak menu lain memang berbaloi ni kak

    ReplyDelete
  10. Ni pertama kali akak dgr brand ni..

    ReplyDelete
  11. First time tau sos apai ni.. ok nanti bleh survey tengok

    ReplyDelete
  12. yes..mmg tak tahu..pertama kali dgr ni..mcm kicap la ek lebih kurang..RM18?? mmg mahal tapi kalau sedao mmg berbaloi la

    ReplyDelete
  13. Nape la ek nama dia sos Apai..haha..kalo kat Sarawak, bahasa Iban, Apai tu ayah...

    ReplyDelete
  14. wah.. mudah nak masak nie.. Tak perlukan masa yang lama.. menarik untuk dicuba..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah