Monday, October 14, 2019

Cuci Mata Di H&M Palm Mall & AEON Palm Mall

Hi korang...

Leaps SA ngan Dania makan kat Seoul Garden tu kami teruskan lagi jenjalan ukur kedai..lepas satu kedai ke satu kedai kami masuk..mencari salon rambut sebab SA nak potong rambut..tapi mahal ya-rabbi plak..malas plak nak masuk potong rambut..hujung bulan la..hahaha..bajet tak berapa nak ada..nasib baik sedar diri..ikutkan takde la melampau mahal tapi masih fikir- fikir juga..takut ada kecemasan plak kan...kita bukan orang senang..so mana yang perlu didahulukan..tak perlu kemudian pun takpe..

Then SA masuk H&M mencari blouse untuk dijadikan baju kerja..tak banyak pilihan plak..banyak design yang tak kena di mata SA compare outlet kat KL..hahaha...so..belek belek..then keluar lagi...so lebih kepada window shopping je la nampaknya...Dania mengikut je ragam mama dia..biar gambar jer berbicara ye..SA malas nak letak caption...





Lepas tu masuk AEON plak sementara tunggu atuk datang amik...sebenarnya dah pergi masa mula- mula sampai tapi penuh ngan orang..dalam pukul 3 tu dah kurang orang so masuk jer la..sempat la belek membelek..sempat la Dania test camera hp baru dan mama dia dijadikan focus point untuk testimonial...so melambak la gambar dia snap senyap2 lepas tu dia send jer ka whatsapp mama dia..so gambar kat bawah ni la hasilnya...


Buah- buahan kat AEON mmg fresh..dan maa ni agak murah sebab promosi pembukaan kan..







Nampak tak papan tanda kat atas rak tu..semua tu jenis- jenis buah dan kebaikkan kalau consume..bagus kan?







So kat sini SA beli jambu batu sebiji besar dan anggur seedless sebekas untuk Dania..anak dara ni suka buah yang senang makan dia tak payah susah- susah nak kena potong atau kopek...anak bertuah ni memang..tak suka benda yang complicated, kalau takde lauk yang dia nak makan, dia goreng je telur ayam sebiji..tak pun buat spaghetti carbonara or prego pasta dia..tak pun buat murtabak maggi sendiri..atau buat nasi goreng sendiri..senang je hidup dia..sebab tu dia lebih suka sotong dari Udang..ketam suka gak tapi kita kena kopekkan untuk dia...

Lepas ni tak yah dah susah- susah pergi AEON Seremban 2, kat Palm Mall ni pun okey je walau sedikit kecik dari Seremban 2. Benda senang buat apa nak susah kan?

16 comments:

  1. Wah! Palm Mall dah ada Aeon baru bukak okay baru tahu ni

    ReplyDelete
  2. tak jejak kaki lagi ke aeon palm mall ni.. jom nanti kita mengopi

    ReplyDelete
  3. Penuh gambar mama kat hp Dania ya... gambar dia takde pulak... :)

    ReplyDelete
  4. Senang betul anak dara SA. Pandai dia masak.

    ReplyDelete
  5. Wahhh.. balik sana nti boleh singgah kot kat sini SA.. meriahh dlm
    Tu :)

    ReplyDelete
  6. Dania jd mamarazi ya...jaga mama elok2 tau..

    ReplyDelete
  7. best ronda2 kat Aeonn.kedai bnyak blh window shopping..hihi

    ReplyDelete
  8. bestnya SA, tang tempat baju tu kadang tak beli cuci mata pun dh best sangat, buah2 tu pun banyak betul pilihan... memang rasa nk beli semua jenis

    ReplyDelete
  9. bagus betul ade daniarazi nie (daniarazi..kihkihkih)..pandai pulak tuh amek gambau mama..hahaha..falsya kalau section buah2an kan kak SA, boleh jadi gile...semua buah mcm nak kaut tau..

    ReplyDelete
  10. wah.suka la bab shopping ni. tak kisah lah janji boleh keluar kan.

    ReplyDelete
  11. Senangkan bila anak-anak dah boleh berdikari masak sendiri untuk tekak dan perut sendiri. Anak saya pun yang mudah-mudah masing-masing dah boleh buat sendiri.

    ReplyDelete
  12. ammi last gi Palm Mall Nov tahun lepas tgk wayang. Asal balik Seremban je terperuk kat rumah.

    ReplyDelete
  13. Belum sempat terjah AEON Palm Mall ni. Ada something nak beli baru pergi palm Mall

    ReplyDelete
  14. kalau tgk seksyen sayur n buah tu..wowww..mcm2 jenis

    ReplyDelete
  15. Biasa kalo masuk kedai2 baju memang lagi banyak window shopping aje..haha..sambil plan "haa nanti nak beli yg ni bila ada duit lebih" lepas tu keluar kedai..hahahahha

    ReplyDelete
  16. Kat aeon nie yang best memang beli buah-buahan.. segar dan harga kadang2 okay juga.. tambah bila sale..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah