Tuesday, October 15, 2019

Lirik Lagu Kad Ucapan ~ Norshiela Amin

Hi korang...

Demam Gegar Vaganza dah kembali semula kan..kali ni ramai penyanyi lama yang best2 masuk bertanding..SA teringat Norshila Amin ni..masa SA kecik2 dulu kalau pergi rumah orang kahwin yang ada kugiran kan..SA suka nyanyi lagu Kad Ucapan ni...haaaa..pecah rahsia SA suka menyanyi dan sebenarnya SA pernah bercita- cita nak jadi penyanyi dan hampir jadi penyanyi..ini bukan cerita rekaan ye..ini memang citer betul..hahaha...rasanya SA pernah buat entry pasal hampir jadi penyanyi tu..benda dah lepas..biar la..semua tu kenangan...dulu memang suka sangat la masuk pertandingan menyanyi, karaoke la...dan selalunya tak pernah hampa..mesti balik dengan hadiah..masuk pertandingan menyayi masa sekolah rendah siap balik sorok trofi..last2 mak abah tau jugak...kelakar betul..

Meh dengar lagu  yang pernah popular zaman 80an dulu...




Kad ucapan kirimanmu
Tiba di hari lahirku
Saat aku gembira
Kau utus khabar duka

Ku baca tiap baris
Tiada madah yang puitis
Berlainan sekali
Kad ucapanmu ini

Ringkasnya kata-kata, tercatat di dalamnya
Doamu aku tabah, hadapi hari muka
Katamu engkau terpaksa memutuskan cinta kita
Tiada engkau berikan
Penjelasan... dan alasan

Menyambut hari jadi
Dengan belati di hati
Itulah hadiah mu
Atas kasih sayangku

Ringkasnya kata-kata, tercatat di dalamnya
Doamu aku tabah, hadapi hari muka
Katamu engkau terpaksa memutuskan cinta kita
Tiada engkau berikan
Penjelasan... dan alasan

Menyambut hari jadi
Dengan belati di hati
Itulah hadiah mu
Atas kasih sayangku..

17 comments:

  1. dana suka lagu nih , senang cite lagu popular tahun 80an, 90 an memang peberet lah

    ReplyDelete
  2. Wahhh... Baru tahu Kak SA ada suara sedap ni.. Okay Jom gi karok kak.. Hehe..
    Btw lagu ni memang best

    ReplyDelete
  3. Deman GV ni...
    Nieyl GV kali ni x berapa ramai sgt yg nieyl kenal..hehehe..
    Lagu je pernah dgr..org nya tak berapa kenai

    ReplyDelete
  4. perghhh ada bakat rupanya SA ni..

    ReplyDelete
  5. Mak suka lagu Kad Ucapan ni... :)

    Tapi GV minggu pertama macam tak best sangat bagi mak.

    ReplyDelete
  6. Tak pernah dengar pun lagu Kad Ucapan sebelum ni. Tak sangka Kak SA pernah bercita-cita nak jadi penyanyi.

    ReplyDelete
  7. kak ana comfius sampai sekarang ni dengar dia sebut macam " tercacat di dalamnya " atau pun sebenarnya " tercatat " kan hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann... dari dlu sebenarnye confused part 'tercacat' tu.. hehehehe

      Delete
  8. Suka jugalah dengar lagu nie, lama dah kan. Dari zaman Kak Sue anak dara lagi..

    ReplyDelete
  9. Lagu dulu2 jugak yg sedap didengar,walaupun ringkas tp begitu menusuk jiwa..

    ReplyDelete
  10. ada tgk GV aritu...oh lagu ni SA suka nyanyi ye

    ReplyDelete
  11. Haritu Sis pun siap nyanyi-nyanyi masa mandi, lama sungguh lagu ni, tapi irama dan lirik dia syahduuuuuu

    ReplyDelete
  12. akak team norshila amin ye. GV kali ni ramai legend hebat²

    ReplyDelete
  13. Uii tak sangka ekkk juara nyanyian rupanya kak SA ni..hahahhah

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah