Tuesday, October 29, 2019

Dinner Di Akliff Tom Yam Jalan Tok Dagang Seremban

Hi korang...

Kisah dinner hari Ahad...tengahari Ahad tu kami makan kat rumah makcik area rumah SA tu..dia buat kenduri arwah dengan kenduri akikah..gambar makanan banyak sangat nanti SA up entry tang tu plak..so..kita skip citer lunch dan kita up citer dinner dulu..dalam hujan- hujan tu pergi dinner kat Akliff Tom Yam..Berdekatan dengan rumah SA jugak..cumanya baru tau ada kedai makan..adik SA pernah makan kat sini..katanya sedap..so kita kasi cuba la..lain orang lain tekaknya kan....so SA waze je sebab dari penerangan adik SA tu tentang location agak samar bayangan...hahaha...

Waze jer terus sampai....hujan plak tu kan...


Sweet jer sama- sama tengok menu..padahal masa ni dah order dah....


Ikan siakap 3 rasa...so..so je..sebab cili banyak giler...x tau tang mana 3 rasa...lepas tu ikan tu terlampau garing...


Kailan ikan masin..


Telur dadar


Mee Kungfu Dania...


Sup ekor sedap...banyak isi dan besar2 ekor tu...


Yang ni memang failed..x suka sotong goreng tepung style cekodok macam ni...

Total damage dinner malam tu RM95...x tau kat mana satu yang mahal..takpe la rezeki malam tu..maybe ikan mahal kot...sotong tu memang failed..isi sotong pun kecik2 je..hehehe..so kita makan cekodok sotong je la erk..next time kita pi makan tempat lain plak...maybe untuk ala-carte yang sedap kot..untuk hidangan nasi sedikit kureng..sebab adik SA cakap masakan goreng- goreng dia sedap...Sup ekor tu memang sedap..jenuh abah nak habiskan..SA tak makan la sebab nanti nak check up kan..sotong tu pun SA makan seketul je..yang lain- lain tu dania yang abiskan...

Untuk Akliff Tom Yam SA bagi 3/5 bintang...

18 comments:

  1. wah...dap tu udang celup tepung yg gebu's mcm tu. Ayu pun tak pandai wat jadi mcm tu

    ReplyDelete
  2. Abah saya pernah kata, kalau masuk kedai makan ala-thai ni, untuk pertama kali cuba, order tomyam dia.. kalau tomyam dia sedap, maka yang lainnya pun akan sedap.. kalau tomyam dia tak mari.. yang lain pun lebih kurang juga... setakat ni memang 99% tepat. Atau mungkin kebetulan yang paling dekat..

    ReplyDelete
  3. Kalau nak makan sup ekor jelah datang sini ek! tengok gambar pun namapak sedap sup ekor tu

    ReplyDelete
  4. la..gambar last tu igt cekodok..klu tgk gambar dan xbaca mmg dah teka cekodok..plik nau sotong clup tpung dia..huhu

    ReplyDelete
  5. ikan tu kak saya suka garing hehehe. Bab sotong pulak memang banyak jual cekodok sotong. Tak minat saya

    ReplyDelete
  6. ikan mahal kot..haritu beli talapia 3 ekor pun dah RM18.
    ammi memang jarang order sotong goreng tepung kat luar sbb nanti anak2 sibuk dok kopek kulit tepung tu ambik sotong. baik ambil lauk sotong lain

    ReplyDelete
  7. sotong goreng tepung serupa cekodok, kak pun tak suka jugak, huhuhu

    ReplyDelete
  8. menu wajib kedai tomyam kan semua tu SA, alahai sweet sangat mak abah SA semoga kekal bahagia hingga syurgaNya, Aamiin

    ReplyDelete
  9. Sup ekor tu nampak begitu menyelerakan..akak suka sup yg masam2 dqn pedas gitu

    ReplyDelete
  10. mee kungfu tu faveret lah.. dah lama tak makan..

    btw jemput join :)
    http://www.zianaeunos.com/2019/10/segmen-jom-tukar-link-bloglist.html

    ReplyDelete
  11. tak pernah lagi makan kat sini. memang failed lah kalau menu celup tepung macam tu. Terlebih tepung. memang jadi cekodok jawabnya

    ReplyDelete
  12. aah la kak.. Sha pun tak suka sotong goreng tepung macam tuu... pernah sampai tertanya-tanya apa aku order nii... belek-belek baru perasan udang...tapi sup ekor tu..terliurnyaa lahaiii

    ReplyDelete
  13. ughh sotong tepung mmg fail ar tu, telur dadar terbaik 🤣🤣

    ReplyDelete
  14. Mahal jugak ye rm95 utk tiga orang makan. Kalau rasa failed memg saya tak datang lagi dah kak

    ReplyDelete
  15. haha..gelak baca ayat SA yang sotong goreng tepung style cekodok. tu yang kadang malas nak order sotong goreng tepung. mesti failed. pas tu bila tgk sotong kat dalam dia, dah mengecut. faileddd

    ReplyDelete
  16. Mmg x suka sotong celup tepung cm tu, susah nak cari yg sedap sotong celup tepung tu, klu ada akk info sama erk nanti...

    ReplyDelete
  17. hahahah kelakar pulak nengok cekodok sotong tu...adehhh!

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah