Wednesday, October 2, 2019

Simple Birthday Celebration Kakak Dania....

Hi korang...

Awal bulan macam biasa la SA busy skit..dan macam biasa la agak lewat la update entry blog..Actually product review pun ada nak kena settle..ada 2 product terbaru..nanti SA up pasal tu ye sebab deadline lambat lagi...insyaallah by minggu ni...so hari ni SA nak up cerita birthday celebration kakak Dania last week..Sabtu tu memang makan dan makan jer la sampai malam...seawal pagi SA dah pi pasar beli lauk untuk hidangan tengahari...entry lauk pauk SA asingkan la satu entry ye...hahaha...hari ni citer bab celebration yang simple dan anak dara SA tu yang takde perasaan nak sambut pun birthday dia..dia sibuk dengan menelaah untuk persiapan akhir PT3.SA tak bagi adik2 sepupu dia kacau dia kat tingkat atas...dia turun bila ayah dia dan adik beradik dia dah sampai jer...seronok la sebab semua ada balik kecuali Pak Ngah dia yang kat Muar tu tak dapat balik...

Eh jom la tengok gambar apa yang ada ni...the best part is...beli kek tapi takde lilin..adik2 sepupu dah excited dah...nak tiup lilin...pakai pemetik api dapur pun boleh la....


Birthday kek order kat kawan Mak Yang...kek ni sedap..Victoria apa ntah nama eh...


As usual watak2 dalam setiap sambutan birthday...si kembar dengan dida yang x nampak muka..


Gegar plak gambar..tapi nak tepek gak..


Yeay...kakak dah 15 tahun dah...


Muka pun macam tak happy je..ke malu?


Dah besar anak dara mama...kawan travel mama nanti


Mak Yang...


Nak jugak amik gambar dia..


Kakak tengah buka hadiah mama bagi..hadiah ni yang buat si kembar bengang..


Yeay mama hadiahkan dia handphone...


Alhamdulillah dia suka...


Dengan pesanan, jaga hp ni elok2...


Ni dia buka hadia Umi dan Ayah dia bagi...


Kakak dapat rantai emas dan buah rantai Swarovski..


Cantik sangat...


Terima kasih Umi dan Ayah


Acu bagi baju kurung dari JubahSouq

Alhamdulillah....

Terima kasih tak terhingga buat Umi dan Ayah dia, buat Acu..Mak Yang cakap hadiah dari Mak Yang lepas balik dari Vietnam nanti...hahahah....Semoga kakak Dania membesar menjadi anak yang baik dan menggembirakan hati semua orang...disayangi dan berjaya dunia akhirat..Tahun ni genap umur 15 tahun..tahun depan 16 tahun..adakah sambutan lagi sebab dia dah warn awal2 dah...no more birthday celebration...kakak dah big girl...segan la nak potong2 kek ni...alahai kakak..kalau mama buat pun awak bukan boleh buat apa...serah diri je...ishh..awak tu je la sorang anak mama dunia akhirat..biar la mama nak buat apa pun...hahahaha...next kita pi travel sesama eh...buku merah tu pun dah lama tak cop....

34 comments:

  1. Sanah helwah Dania. Banyak nya dpt hadiah. 😍

    ReplyDelete
  2. Selamat hari lahir kakak dania. Semoga panjang umur murah rezeki. Semoga berjaya dunia akhirat. Jaga mama baik2. Good luck PT3! semoga kakak dapat jawab dengan tenang.

    ReplyDelete
  3. Happy birthday Kakak. Alhamdulillah, dikelilingi orang-orang yang sayang kakak.

    ReplyDelete
  4. waaa bestnyaaa dapat henfon!! alhamdulillah...moga membesar jadi anak yang solehah! ameen!

    ReplyDelete
  5. Dah besar Dania. Cantik macam mamanya... :)

    ReplyDelete
  6. Heppy bday kak dania.. Dah besaq dia.. Anak2 gadis Sgt... Best hadiah hari jadi dia.. Semoga kak dania mnjadi pnyejuk hati kak SA selalu dunia akhirat

    ReplyDelete
  7. Sanah helwah buat kakak Dania..
    Semoga sentiasa menjadi penyejuk hati mak dan ayah.. Aamiin..

    ReplyDelete
  8. Happy Belated Birthday Dania.. semoga menjadi insan cemerlang & kebanggan family.
    Oh, patutlah nampak kat IG Dania pegang Gas Lighter masa nak potong kek haritu.. rupanya ada kisah disebalik kek tu. hahaha.

    ReplyDelete
  9. Happy bday kakak dania. Dh big girl awak skrg. Semoga berjaya mencapai impian ya.

    ReplyDelete
  10. Happy birthday kak dania dan semoga berjaya dapat keputusan yg cemerlang dalam pt3. aminn

    ReplyDelete
  11. Happy birthday dania..smoga jdi anak yg solehah dan berjaya dnia akhirat..untung dania dapat mcm2 hadiah dari klurga trsayang..

    ReplyDelete
  12. wow.. meriahnya hadiah die.
    hb kakak dania.wish all the best.

    ReplyDelete
  13. PERRGGH! hadiah hebat oi..handphone, rantai..wow!

    Nama kek tu Victoria Secret. hehehe

    happy birthday dania, semoga sentiasa dalam rhmat Allah.aminnn

    Red Linda ~ https://anakperak.com

    ReplyDelete
  14. First of all , please wish her "Happy Birthday"! Alahai bestnya jadi dia erk , dapat macam- macam hadiah tu. Kalau akak kata akak ada banyak nak review and takes time , Ty ni busy memanjang tak terkejar nak tengok blog. Tolong sat suntik semangat untuk kembali berblogging.

    ReplyDelete
  15. Alhamdulillah seronok berkumpul ramai-ramai celebrate birthday kakak Dania. kejap je nanti dah nak SPM pulak

    ReplyDelete
  16. wah, happy bday kakak! bestnya siap dapat henfon, rantai pun ada. jaga diri, jaga iman, jadi remaja yang bertaqwa ok, make your mother proud!

    ReplyDelete
  17. Selamat hari lahir Dania! Seronok dapat banyak hadiah best kan hehe. Belajar elok-elok, bahagiakan dan banggakan ibu ye.

    ReplyDelete
  18. Wah. Lain mcm hadiah2 dia dapat ye. Bukan kaleng2 ni. Rindu pulak zaman sambut birthday kecik2 dulu. Sekarang dh tk sambut langsung. Nak beli kek jgk la nanti. Tiba2 teringin pulak

    ReplyDelete
  19. Happy birthday. Hadiahnye kemain. Dapat handfon. Swarovski pon lawa

    ReplyDelete
  20. Happy birthday Dania sayang. Moga berjaya dan dimudahkan utk menjawab exam PT3 nanti. Alhamdulillah, anak soleha Dania ni. Mesti SA bangga dpt anak mcm Dania ni

    ReplyDelete
  21. alhamdulillah. nikmat rezeki. semoga membesar dengan baik Dania. InsyaAllah saham syurga di akhirat kelak.

    ReplyDelete
  22. wahhh selamat hari lahirr Dania, banyak hadiah dapat tu, handphone paling best laa kalau remaja nii, layan lagu je nanti hehe

    ReplyDelete
  23. Sanah helwah kakak Dania... semoga terus berjaya dan bahagia dalam rahmatNya juga beroleh segala kebaikan juga keberkatan dalam segala lapangan yang diceburi... meriah sungguh majlisnya... ;)

    ReplyDelete
  24. Happy birthday kakak, sweet 16 ;) Semoga kakak terus diberi kesihatan yang baik dan dapat buat yang terbaik untuk exam PT3. Bestnya tengok hadiah kakak dapat hehe kek pun nampak sedap!

    ReplyDelete
  25. Happy birthday Dania. Semogavterus berjaya di dunia dan bahgia diakhirat. Pandai Dania ye requeat no kore birthday celebration sebab malu dah big girl. Best best hadiah Dania kak.

    ReplyDelete
  26. Happy belated birthday. Semoga menjadi anak yg solehah, mendengar kata dan banggakan ibubapa. Seronoknya dapat makaan kek, dapat hadiah lagi.

    ReplyDelete
  27. Happy belated birthday dania

    ReplyDelete
  28. Happy belated bday! bagi lia kalau simple celebration pun janji disambut dengan orang tersayang dah cukup.

    ReplyDelete
  29. Seronoknya dia dapat handphone. Btw happy belated Bufday Dania. Semoga jadi insan yang solehah dan berguna untuk keluarga dan masyarakat.

    ReplyDelete
  30. Happy belated birthday Dania, such a lucky girl to have such a warm celebration with her family.

    ReplyDelete
  31. happy birthday kakak dania...semoga jadi anak yang solehah pada ibu ayah...semoga berjaya dunia akhirat...aunty doakan yang terbaik bwt kakak dania..

    ReplyDelete
  32. dah beso anak dara SA ni..woww...bestnya mama dia bagi HP tu...heee

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah