Friday, October 25, 2019

Alhamdulillah Bukan Appendix....

Hi korang...

Hari ke 2 SA MC hari ni...lama x MC kan...memang teruk penangan sakit perut yang x tau apa punca..doktor family SA suspect Appendix lalu buat blood test...alahai...mula2 cuak la sebab dia tekan perut area pusat dan sebelah kiri SA rasa sakit kan..dia pun nampak risau..sepanjang malam tadi SA tuam perut bagi kurangkan sakit walau ianya x membantu
langsung...bila fia sebut appendix je SA dah terbayang pisau belah perut...puas berdoa masa amik darah tadi...jangan la appendix..SA nak kerja...anak sekolah lagi..kalau operate kena cuti lama... seriously risau SA...


MC dan ubat-ubatan...


Lengan sebelah kiri lepas lepas amik darah..

Lepas amik darah tadi..SA tunggu luar sekejap...macam-macam bermain di fikiran..aduhaiii....jangan la ada appendix..result keluar alhamdulillah..syukur pada Allah SWT...Takde appendix...tapi platelet SA tinggi sikit..kalau normal 400 je..tapi SA terlebih 80 in total 480....so SA kena monitor la jumlah platelet ni sebab bahaya kalau tinggi. Sekiranya tinggi SA kena kerap derma darah...sekiranya tinggi jugak potential dsrah cepat membeku tu tinggi...seram plak SA dengar...so doctor bagi ubat angin dulu...doc diagnose lebih kepada angin..memandangkan nak duduk sakit..berdiri sakit, baring pun sakit sebab tekanan pada perut..doc pesan jangan banyak bergerak sementara waktu..jangan tido bengkok kan badan...

Macam-macam hal la SA ni..tapi kenapa setiap kali Oktober every year SA akan x sihat ye?

17 comments:

  1. GWS SA, jaga makan, makan ubat dan jangan lupa rehat ya

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah SA.... Tak de appendix...take care

    ReplyDelete
  3. Get well soon kak suria! Lama tak jenguk sini. Harap akak baik2 sentiasa jee hokayyy...

    ReplyDelete
  4. Semoga SA segera sihat sepenuhnya. Aamiin...

    ReplyDelete
  5. Kita ni makin berusia mcm2 pe yakit la yg dtg menumpang..

    ReplyDelete
  6. kalau appendix disertai demam
    disamping sakit perut sebelah
    kanan
    semoga sihat kembali
    amin

    ReplyDelete
  7. Nasib baik bukan appendix..
    Apa² pun get well soon akk...:)

    ReplyDelete
  8. Semoga cepat sembuh kak. Syukur bukan appendix. Kena berpantang betul ni

    ReplyDelete
  9. Selamat berehat SA jaga pemakanan yea, makan ikut time tau!

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah. Nasib baik bukan apendiks. Get well soon kak

    ReplyDelete
  11. Syukurlah bukan appendix. Semoga cepat sembuh dan terus diberikan kesihatan yang baik, Kak SA.

    ReplyDelete
  12. kena rehat banyak2 SA jangan buat keje berat2 sekejap.. kasi rest badan.. get well soon ya =)

    ReplyDelete
  13. get well soon kakak..rehat byk2 ya.take care yourself

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah.. Semoga diberi kesembuhan yang baik.. Aamiin..

    ReplyDelete
  15. serius kak, setiap kali oktober every year? hurmm...pelik tu! take care kak, moga bila sembuh nanti tak berulang lagi..ameen

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah