Wednesday, October 16, 2019

Dinner Di D'Malee Seafood Sikamat Kerana Gegar Vaganza

Hi korang...

Tajuk takde la kontroversi kan..hahaha...bukan sebab nak tengok Gegar Vaganza kat kedai..takde maknanya...kalau tengok kat kedai boleh makan jer tak boleh baring...SA malas nak masak..dah sampai tabiat pemalas SA yang sebulan sekali datang..korang yang perempuan paham- paham la ye..sebab tabiat ni memang orang perempuan akan hadapi every month dalam 2-3 hari..bukan malas masak jer..semua benda jadi malas...so..disebabkan pemalas maka SA ajak Abah, mak dan Dania makan kat luar...kedai ni tak jauh pun dari rumah SA..masa mula- mula sampai takde orang..dah duduk 10 minit tengok penuh orang masuk...aik...biar betul..takpe la sebab first time makan kat sini makanya apa yang terlintas di fikiran makanan kat sini sedap la kan...sebab tu orang ramai masuk...selain ala carte diorang pun ada pelbagai menu tambahan macam set Shellout dan chicken chop. Abah nak makan Lamb Chop tapi takde...haha..masa makan kat sini pukul 8 malam..saje order ala carte je sebab nak cepat nak tengok Gegar Vaganza..boleh?


Kedai nyer lot rumah kedai je..memang selalu lalu nampak orang ramai makan kat sini


konsep order kat meja dah sudah makan bayar kat kaunter...


Minah  ni tengah kebosanan lepas PT3...


Haa..ni senonoh skit...


Mak abah SA...amboi..pandang2 jeling plak abah tu...


Air SA..barli panas takde gula..air orang lain x amik gambar..lupa


Nasi Goreng USA Mak order


Mee Hailam - Abah order..


Mee Kungfu - Dania yang punya


Nasi Goreng Paprik Campur - SA punya

So far makan kat sini sedap..no wonder orang ramai datang makan hari- hari...harga pun murah sangat..SA makan berempat malam tu smua sekali RM35 je...murah la kan...next time boleh la makan kat sini lagi...lepas 30hb nanti boleh la SA try makan tomyam plak...lama oii pantang makan..kadang nama je pantang tapi terbabas gak..untuk 2 minggu ni kena betul2 jaga semula..next check up 30hb kalau boleh tak nak ada apa2 yang tinggi, baik kolesterol, baik uric asid...so 2 minggu ni kena istiqomah...kena pantang betul2...next week kena makan bubur semula..dah 1 bulan tak makan bubur ni..gerd memang dah tak menyerang..tapi kena berhati- hati pengambilan pemakanan...

20 comments:

  1. Semua makanan mak nampak ada kubis bunga (ke bunga kubis?)...mak suka... :)

    ReplyDelete
  2. tau semalam makan sini, kita buat muka tak malu join sekali. hahaha

    ReplyDelete
  3. menarik menu nya...harga pun murah....

    ReplyDelete
  4. kat mana D'Malee ni? Ammi ni dok area2 Sikamat/TEmiang gak..tp tak pernah nampak or tak perasan kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan traffic light nak ke family store tu kan...depan skit sebelah kanan..kalau jalan terus nak ke Zemart..rumah SA kat Warisan Puteri

      Delete
  5. Wahhhhh... Bestnya tengok hidangan makanan tu.. Okay.. nanti gi Seremban,boleh singgah

    ReplyDelete
  6. Sis pernah tau makan kat kedai semata nak tengok GA hahaha, melepak sampai bergelas air hahaha kena pulak kedai tu takde orang, hahaha dengan tokei kedais ekali melayan ...

    ReplyDelete
  7. sesekali memang makan luar aje senang. buntu masak oiii

    ReplyDelete
  8. sedapnya nasi goreng USA. My fav too..

    ReplyDelete
  9. Nampak sedap makanannya. Harga pun murah. Kalau tak ada idea nak masak apa, saya pun makan luar juga, Kak SA

    ReplyDelete
  10. as usual... asal kedai ramai orang je mesti automatic kita rasa kedai tu sedap... and tepat lah tekaan SA makanan kedai tu sedap.. i tengok gambar pn telan2 ailio tengok adoiii. So lepas ni boleh lah catu makan buat sementara ye.. hehe

    ReplyDelete
  11. Hari ini rabia makan nasi goreng paprik juga..heheh harganya rm 6.00 je

    ReplyDelete
  12. Nampak sedap tu makanannya. Nasib baru lepas makan, kalau tak memang kena keluar cari makan ...

    ReplyDelete
  13. hah..hati2 SA..pantang makan nak pi check up ni..sat gi semua naik..stress dengar Dr membebel nanti..hehe

    ReplyDelete
  14. sebelum ni Selalu juga datang sini tapi makan western kedai sebelah tu sobrian smokey grill. sekarang dah jarang pergi sana. D'Malee ada lagi satu dekat traffic light depan tu juga

    ReplyDelete
  15. Nasi goreng paprik tu my peberet..

    ReplyDelete
  16. muka SA sebijik muka abah hihih

    ReplyDelete
  17. Memang nampak sedap makanannya tu..da lama tak makan nasi goreng paprik...terliur pulak nengoknye

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah