Thursday, October 31, 2019

Rise And Shine! With Papparich Malaysia! Malaysian Style Breakfast Set


Rise and Shine! with Papparich Malaysia! Malaysian Style Breakfast Set


Malaysia is perhaps one of the most diverse countries when it comes to the variety of food. Malaysian cuisine is inherently rich in tradition and culture. Malaysian cuisine is heavily influenced by Chinese, Indian and Malay traditions and this is reflected well in the eating habits of Malaysians.  Whether it's about breakfast, lunch or dinner, you have endless choices and your every meal can be super exciting and tasty at the same time. Papparich is one such company that has embraced this rich and diverse cuisine. In this article, we will discuss the Papparich breakfast options. With Papparich's breakfast, you have five main course options. If you want to have a traditional Malaysian style breakfast, you can go for Nasi Lemak. On the other hand, if you want to have a simpler option, you can go for the king of breakfast - Porridge. You can even have springy noodles. So let's get started and see what's on the breakfast menu from Papparich.

Nasi Lemak Biasa:


Nasi Lemak is well known throughout the world as the National dish of Malaysia. If you visit any restaurant that serves traditional Malaysian food, it's simply not possible to skip Nasi Lemak. This is a traditional and healthy breakfast option. 




You get beautifully cooked rice that has been infused with coconut milk. For protein, you have anchovies. If you love eating seafood then you will definitely love having fried anchovies. You have some sprinkled peanuts that add crunch to the whole dish. A boiled egg and some fresh cucumber slices complete the dish. This is a breakfast that can keep you energized all day long. You can also order online for Papparich delivery by FoodPanda Malaysia to your place to enjoy the fresh nasi lemak at morning!

Roti Stim with Butter + Kaya with Half-Boiled Egg


This is a breakfast option that has some Indian influence to it. Here you get two rotis that have been buttered generously. 






For those who like to have toast in the morning, this is a great option. 


Mini Porridge:



For those who want to keep it simple and healthy porridge is the ultimate breakfast option. It is low in calories, free from gluten and is rich in good carbs. 





It also helps in keeping your digestive system healthy. We definitely recommend this one for fitness enthusiasts. 

Springy Noodles with Fish Cake Slices:


We find this one as the most exciting breakfast option on the list. Who doesn't love having noodles? We can have noodles for breakfast, lunch and even at dinner. Noodles are never boring. And the springy noodles from Papparich are so delicious. The noodles soup is spicy and energizing. Fishcakes provide for that all-important protein in the morning. And you get a sunny side up omelette to complete the dish. Though we would love to have more sunny side up eggs.





Don't forget that you also get to have a drink of your choice with every breakfast option. You can choose from Coffee, Cham (both hot and iced coffee and Cham options are available), Teh tarik (Hot) and Iced Teh.

So what are you waiting for? Pick up the phone and let Papparich make your every morning fun and healthy.

33 comments:

  1. Nampak menu dia semua sedap-sedap...Pernah juga selalu lepak Paparich ni walaupun orang kata mahal dari Old Town, tapi menu berbeza...

    ReplyDelete
  2. Nampak sedap-sedap belaka menu dia , boleh try nanti ni.

    ReplyDelete
  3. nampak sedap. rasanya jarang sangat saya makan dekat paparich ni. in shaa Allah kalau berkesempatan nak cubalah. terima kasih share ya sis :)

    ReplyDelete
  4. Sedapnya breakfast menu Papparich. Kalau makan mee berkuah kat papparich ni makan mesti tak habis sebab portion banyak. Walaupun sedap tapi tak mampu nak habiskan. memang kena share..now tak tahu lah sebab dah lama tak masuk papparich ni

    ReplyDelete
  5. Oh yes, every Malaysian will definitely Msian food when they are abroad. PappaRich does serves a large variety of all comfort food to satisfy our cravings.

    ReplyDelete

  6. Dah lama tak makan kat paparich sbb hrga boleh tahan mahal.

    ReplyDelete
  7. Sedapnya nampak.. Kalau kat PapaRich suka makan kueh teow goreng dia.

    ReplyDelete
  8. suka sarapan kat paparich .. sedap!

    ReplyDelete
  9. kita suka menu² macam ni...tapi sesekali boleh ler...hehehe

    ReplyDelete
  10. menariknya, paling menggoda telur yang kat bubur tu SA , nasi lemak dia layan jugak tapi dana paling suka mee kari nya laksa, tak pernah try bfast lah...

    ReplyDelete
  11. dulu kat Plaza Masalam ni ada Papa Rich. ada lah nejengah beberapa kali. menu ok to me n anak2. but then now dah tukar ke nama resto. tapi the menu kurang lebih lah pulak cam papa rich.

    ReplyDelete
  12. Nasi lemak tu buat kita lapar!!! Best juga sesekali lepak kat Paparich nih!

    ReplyDelete
  13. Sedapnya lahai mini porridge tu kak..

    ReplyDelete
  14. Macam kena ajak kawan breakfast kat sini je. Roti dengan telur tuh memang jadi pilihan utama lah since breakfast mek untuk setakat ni gitu lah menunya. Paparich ni pn ada dalam touch n go e wallet. Lagi best nak visit sini.

    ReplyDelete
  15. Tak pernah lagi try makanan kat Papparich.

    ReplyDelete
  16. sedapnyaaa breakfast!! nisa suka makanan yang simple macam roti and butter, lepas tu telur separuh masak. fuhhh sedapnya!

    ReplyDelete
  17. Wah, dah lama tak makan Papparich

    ReplyDelete
  18. Saya suka makan kat Papparich sebab portion dia besar. Selalu order nasi lemak or Assam Laksa. memang 2 menu tu favourite kalau datang sini.

    ReplyDelete
  19. Lama giler kita tak makan kat Paparich ni hurmm bestnya tengok semua menu-menu tu menyelerakan dan sangat sedap semuanya bestlah kalau dapat sarapan kat sini nanti akak belanja kita ok hehehehe..

    ReplyDelete
  20. Paparich dekat je gan rumah. Selalu gak le makan kat sana. Sis suka betul nasi lemak n nasi ayam dia..and satu lagi prawn mee..yg lain pun sedap gak..ummm nak terjah le besok paparich..:)

    ReplyDelete
  21. ahh sedapnya sarapan pagi tu. dulu time keje selalu bos ajak lunch paparich. menu-menu dia tak pernah mengecewakan. mesti sedap.

    ReplyDelete
  22. Bubur dia tu ermmmmm menggoda laaaa. Lama tak sarapan kat luar. Ni yg rasa nak pergi paparich ni. Tak tahan tekak ni tengok hahaha

    ReplyDelete
  23. Lama dh tak kunjung papa rich. Dulu suka dtg sini utk wifi haha. Maggie sup dia pon sedap jugak. Harga not bad boleh layan lagi

    ReplyDelete
  24. papa rich memang tak pernah mengecewakan. walaupun agak mahal tapi semua menu dah minuman sedap. serius. nasi goreng dan nasi lemak mmg padu habis

    ReplyDelete
  25. Pappa rich memang salah satu port lepak dengan kawan kalau kat penang. Suka food Yang ada kat sini. Banyak pilihan n sedap

    ReplyDelete
  26. Airah memang tak pernah makan di Pappa rich. Banyak juga baca review makanan dia sedap tapi tak ada pun outlet terdekat

    ReplyDelete
  27. kita pernah jugak makan kat sini beberapa kali sebab housemate suka lepak sini...ok la, macam kopitiam juga...

    ReplyDelete
  28. pernah makan sekali dekat papparich ni. suka dia ada sediakan menu bubur sebab anak mase tu kecik lagi jd memang order bubur untuk die. hihi

    ReplyDelete
  29. My fav spot kak.. Tapi dah lama xpi

    . Kita suka kueytiaw beef dia.. Char ho fun dengan CKT dia tu.. Fuhh dapnya kak

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah