Friday, October 11, 2019

Menu Untuk 5 hari...

Hi korang...

Tk mau sedih-sedih ngan entry pagi tadi..meh SA pujuk korang dengan gambar makanan yang SA makan sepanjang 5 hari ni...hahaha sjer jer kan..mentang- mentang esok cuti dah...Isnin sampai Rabu SA bawak bekal...semalam dan hari ni tak bawak sebab malas..nak plak SA lupa bawak balik bekas bekal SA masa hari Rabu..erm...berterusan la x bawak bekal sampai hari ni...

Balik kerja semalam entah kenapa ntah tekak terasa nak makan mee maggi..rasa macam dah lama sangat tak makan maggi...last makan bulan lepas kot...nak plak semalam balik kerja lambat sampai rumah, lepas tu hujan plak sepanjang petang bawak ke malam...


Maggi kari malam semalam


Sarapan pagi ni bihun goreng


Lunch hari ni Nasi Goreng Daging..( matilanak langgar pantang makan daging)


Lunch semalam Aglio Olio with chicken grilled katanya


Bekal hari Selasa Telur mata goreng berlada ( tak jadi)


Kangkung goreng..

Hari Rabu SA bawak lauk Sambal sardin ngan telur dadar campur tomato tapi lupa amik gambar..hahaha...malam plak SA tak makan..petang SA make sure yang SA makan berat skit...hahaha...kalau lapar SA makan buah je...

Itu je la koleksi makanan SA untuk 5 hari ni...hari Isnin SA lupa SA bawk bekal apa...puas ingat pun tak ingat2 gak..rasanya ikan..eh..entah la..hahahaha...Minggu ni SA balik Seremban lepas tu nak dating dengan kakak Dania. Dia nak release tension lepas exam..macam- macam mintak nya..tengok la nanti acaner...tengah fikir mana nak bawak dia ni...

17 comments:

  1. Masak sendiri,walaupun ringkas tetap puas hati sebab kita tahu selera kita dan pastinya kebersihan pun terjamin, kan SA? :)

    ReplyDelete
  2. sedapnyeee....terliur bleh jadi menu ringkas saya jugak ni..hihi

    ReplyDelete
  3. Kangkung goreng tu menarik selera akak..

    ReplyDelete
  4. Wow sedap-sedap semua tu. Maggi tu nampak sedap, dah lama Syaza tak makan hihi terliur pula tengok

    ReplyDelete
  5. Lama tak singgah entri makan2 akak. Cetusan idea untuk yang buntu nak masak apa :)

    ReplyDelete
  6. nyaman2 je makanan nya. saya pun sgt lama tak makan megi kari, tgk entry ni trus rasa teringin :)

    ReplyDelete
  7. lapar pulak kak ana tengok meggi SA memalam singgah sini hehe :)

    ReplyDelete
  8. wah..lapar plak mlm2 ni makan megi. simple je msakan..asalkan boleh kenyangkan perut.hehe

    ReplyDelete
  9. amboi tolo belado tu...SA tu dah boleh makan podeh ko? (ni ammi tengah tanya sambil cekak pinggang ni)

    ReplyDelete
  10. jengah sini waktu tengah hujan sampai terliur dgn maggi tu...part nasi tu mmg akak pejam mata..hahaa

    ReplyDelete
  11. Sedap pulak tengok maggie SA tu..

    ReplyDelete
  12. Alamak.. tetiba terasa nak mkn megi kari bila tgk menu akk ni

    ReplyDelete
  13. kak..kenapa semua menu yang ada telur goreng tu nampak sedap sangat haaaaaaaaaa???

    ReplyDelete
  14. Masak sendiri puas hati nak makan kan

    ReplyDelete
  15. Lama tak makan maggi tumis masak sendiri. Last haritu makan maggi cup

    ReplyDelete
  16. masya allah..semua merecik..lapooooooooo tgk

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah